Rabu, 7 Disember 2011

Timeline kerja kahwin

Salam pembuka bicara..

Saya tak pasti kalau kamu semua seperti saya atau tidak. Tapi saya amat memerlukan timeline dalam buat kerja sebagai salah satu cara untuk monitor perjalanan kerja saya. Dan yang pasti, dengan bantuan timeline, saya dapat pastikan sesuatu kerja mesti siap pada masa yang diberi. Lagi-lagi kerja kahwin yang memerlukan pemerhatian jangka panjang.

Jadi, lihat lah list timeline saya yang saya sudah print.


Tapi disebabkan saya nampak timeline tu panjang sangat, jadi saya asing-asing kan mengikut majlis. Tapi tapi tapi bila dah asing macam ni kena tengok dua timeline dan pastikan semuanya dalam flow. Alahai labu~

Bedal aje lah. Ada sesiapa ingin kan timeline saya yang tah hapehape ni?

Oh ya, saya ada hutang 3 entri review tunang lagi iaitu official photographer (OP), doorgift dan mereka-mereka yang penting. Ampun

xoxo

39 ulasan:

Fariza berkata...

fuyoh. pjgnya. hik3. :)
buat yg terbaik.

Ichi berkata...

nak2..saya nak. mana tau boleh buat rujukan..hehe..sharing is caring kan?:p

dhiera berkata...

@ fariza : tahu tak pe. pening pulak tengok ye~ hukhuk

Asfiza berkata...

panjangnya....takut lak as..sbb takut as punya pulak tak siap..keke

dhiera berkata...

@ ichi : ok. bagi emel dear. ke ichi ada emel kite? tak check emel lagi. hek

@ as : erk... as jgn tgk. nt as stress~ utk baru nak mula bole la kot~

Ichi berkata...

ichi : shiedah.ichi@gmail.com :)

UyaRayza berkata...

wahhhhhhhhhhhhhh panajangnye...nie dh bukan a3 dh nie heheheh

Atiqah Ahmad berkata...

wahhh. takutnyeeee. i takde pun timeline and checklist macam ni. :(

Cik Fifi berkata...

Panjang btul..Fifi Tak de time line. ada list je. So target tiap2 bulan habiskan kalau boleh 5 perkara...KALAU boleh.hihihihi

Asfiza berkata...

hehehe..as ada buku utk list benda2 ni pun dah pening...kekekeke

dhiera berkata...

@ ichi : kite dah emel!

@ uya : ini gabungan 6 a4 paper~ hahaha

@ tiqah : ini untuk org baru nak mula sesuai la kot~ senang nak monitor preparation kite.

@ fifi : list pun ok. yang penting, kite yang guna ni senang pakai dan membaca ye kan?

dhiera berkata...

@ as : mungkin dengan cara buku tu kurang sesuai kot dengan as. tambah sikit kerajinan mesti as jumpa cara yang sesuai. tp nak tengok sekali sekala guna buku ok la kot kan?

My Life's Journey berkata...

Bio betul dhiera ..panjang nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr .. dhiera mesti pandai mengatur rancangan ni hihi :)

Asfiza berkata...

mungkin lah kot dhiera...heheh
dan disebabkan itu..
as hnya akan buka buku tu bila 1 persatu brg siap..kekee

dhiera berkata...

@ umi : umi punye "nyer" pun panjang juga. hekhek.. kita perlu merancang untuk berjaya (ada kaitan ke?) grrrr

@ as : hahaha... bagus juga kalau dah siap satu persatu baru kita bukak. tak ada la stress sgt. tapi kalau tengok semua memang confirm stress.

hamzah ian berkata...

perghh... baru tahu betapa susahnya..

ChocStrawberries berkata...

diera sye nak jugak blh... huhu.. tgh stress ni ..
norhafizah.ar@gmail.com

mrs irmidrza to be berkata...

wow rajinnyer dhiera...pnjg nyer..nak copy leh dhiera..anta email rin..hehe..i do have one...but belum smpt abis lagi...just wat reference...tapi good job dear!!

Cik Azizah berkata...

wah pandai dhiera atur timeline.sharing boleh tak syg~ email kat jijah Ziezah_misi88@yahoo.com maceh yunk :) nak print!

Aisyah Humaira berkata...

kita kannn kita kannn urmmmm nak pinjam boley? *malu*

cik.mila berkata...

nak...nak..bagi soft copy..eheh :p

picairin berkata...

siap timeline macam buat tesis plak..hehe...

dhiera berkata...

@ hamzah ian : tahu pun~ hek.

@ ChocStrawberries : nape stress dear? kita dah emel ok! dapat tak?

@ miza dan mila : kite dah send ye~ kindly check ur email ye dear.

@ cik azizah : kita pun dah emel kamu. excited ye terus print. tapi make sure cek dulu sebelum print. mana tahu ada part yang tak perlu.

@ aisyah : kite macam tak ada emel kamu la. bagi emel pls~

@ picairin : projek ni lagi dasyat dari tesis taw. grrr

Aisyah Humaira berkata...

oh oh.. hehe

aisyahhumaira23@gmail.com

thanks dear! ^_~

dhiera berkata...

@ aisyah : kita dah emel. he

nia berkata...

banyak nye kamu. <3 hehe. tapi kite nak jugak. boleh buat rujukan. thanks kamu yang indah!

dhiera berkata...

@ nia yang cantik. emel pls~

Cik Azizah berkata...

ok yunk! jijah dah terimaaaa! maceh :)

dhiera berkata...

@ jijah : welcome dear~

tisjustME berkata...

nak jugaaak... howbzerk@gmail.com tq dhiera!! btw, awk sgt sgt meticulous!

dhiera berkata...

@ tisjustME : kindly check ur emel. dah send ok. btw, thanx~ *malu* (gedik)

~misshuny~ berkata...

dhiera,send kat hani leh?kot2 leh wat rujukan..huhu

hani_awie@yahoo.com

dhiera berkata...

hani, dah send. kindly check ur emel k!

ilaSham berkata...

Panjangnya timeline awak..takut saya tengok..sob3..saya langsung xde..bole gitu???Good luck awak ;-)

dhiera berkata...

@ kak ila : panjang sgt ke? erk. yang dlm gambar tu panjang sebab combine nikah dgn sanding. sekarang, dah asing2 kan~

Tanpa Nama berkata...

dhiera nk2..klo ade checklist email skali eh..dasar pemalas..hihihi. ni email sy ynamorata86@yahoo.com thanks :)

dhiera berkata...

@ cik anon : kite emelkan. kindly check ya!

Mr..PknnZZ berkata...

salam..ada lagi x sofcopy...nak jugak blh... huhu.. tq yer ..
tokwan24@gmail.com

Mr..PknnZZ berkata...

Salam.. nak jugak blh... huhu .. tq tq.. tokwan24@gmail.com