Selasa, 24 Januari 2012

Download bajet kahwin, checklist dan timeline kahwin

Salam pembuka bicara..

Nampak gayanya ramai bride to be yang amat memerlukan bajet, checklist dan juga timeline sebagai guide. Jadi, saya share lah apa yang saya ada.

Ubah lah ikut keperluan majlis masing-masing. Ini hanyalah sebagai guideline. Yang pasti, majlis kita mesti berlainan keperluan nya.


1. Checklist kahwin
Checklist ni sama je macam entri saya beberapa hari lepas. klik sini. Saya dapat pun dari b2b lepas-lepas. Kemudian edit mengikut keperluan saya. hehu

Kamu semua boleh download file checklist kahwin ni di sini. [klik sini] Tak payah emel saya. Ambil sahaja dengan hanya men'download'. hehe. Kalau nak bagitahu, boleh lah komen di bawah. hukhuk



2. Bajet kahwin
Ini pula bajet kahwin saya. Template ye sahaja la ye. Ubah ikut keperluan ok! [klik sini]



3. Timeline kahwin
Timeline ni sebenarnya berguna jugak. Tapi saya selalu siap kan kerja lagi awal dari dalam timeline ni. Jadi, timeline ni sentiasa berubah. huhu. Mahu? klik sini



Ini sahaja yang dapat saya kongsi buat hari ini. Happy preparing semua.

xoxo

146 ulasan:

Juliet_iRa~" berkata...

k.dhiera..ira download tau nk tgk..ngee ;p

utk tunang xda timeline ke?ngee

mgkin ira bakal mengikut jejak langkah k.dhiera..mgkin la..ahaha..ni tgk2 dl..hee

Nur_cahayamataku berkata...

Salam, terima kasih atas perkongsian file2 ni..Memang amat berguna pada saya, sebab pening kepala juga nak urus majlis kalao tak de checklist yang mcm ni..

Thanks a lot!!

dhiera berkata...

@Juliet_iRa~"
ira, sila sila~ hehehe
yke? jgn lupe jemput taw...wiwit!
tunang xda la yunk~ akak tunang gamble je. hehe

dhiera berkata...

@Nur_cahayamataku
welcome dear...seronok dapat tolong kamu. hehe

Cik Azizah berkata...

terbaik la yang..hehe takpe dhiera punya banyak masa untuk buat persiapan :) jijah tunang+nikah+kawen semua last minit! ekeke :p

dhiera berkata...

@Cik Azizah
kalau kite jadi jijah, stress kot~ hehe

iedaurora berkata...

my wedding lagi 5 bulan mmg sesuai sesangat nak download, thanx so much diera ^_^

Cik Nasha berkata...

wow..
ni rasa nak amik ni.. hihihii..
orang murah hati selalu rezeki dia akan melimpah ruah.. amin..
thanks dhiera.:)

dhiera berkata...

@iedaurora
sila sila ieda~ happy preparing~

dhiera berkata...

@Cik Nasha
nasha, amin~

mrs irmidrza to be berkata...

good job dear...=) miza dah minta dulu2..tpi ubah skit2..heheh..=)

dhiera berkata...

@mrs irmidrza to be
memang perlu diubah ikut keperluan rin~ hehehe

mr&ms bOZhiCkA berkata...

Heee..thank you sudi berkongsi...feel free follow belog saya ye.. bojailuvicka.blogspot.com.. I already follow yours.. :-D

-atiQah- berkata...

salam dhira..kalau sudi, boleh tak emailkan sume checklist tu? atiqahkj@yahoo.com

saya dah klik utk download, tp xboleh..file deleted..

Miss Zymah berkata...

Salam dhiera, boleh tak emelkan checklist semua tu sbb tak boleh nk download la. luvcoco88@gmail.com.
Tq :)

Ariana Ariana berkata...

Hi Dhiera, checklist tu already deleted from the link=(...if you can pls email to me? thankss (ariana_fready@yahoo.com). Terima kasih.

Ariana Ariana berkata...

Hi Dhira, checklist tu already deleted from the link=(. If Dhira can pls email to me?. Thanks..
(ariana.fready84@gmail.com)

dhiera berkata...

@Ariana Ariana
done dear!

Usagi berkata...

Hi Dhiera. Boleh emailkan checklist pada saya syafiqahshokhaily@gmail.com. Saya tak boleh download. Thanks in advance ^_^

dhiera berkata...

@Usagi
done dear!

saa berkata...

Hi Dhiera. Boleh tak emailkan untuk saya sekali. saa9987@gmail.com

Thank you in advance~ ;)

dhiera berkata...

@saa
done dear!

Tanpa Nama berkata...

salam,bole email kat saya tak..chaecha83@yahoo.com terima kasih

dhiera berkata...

@Tanpa Nama
done dear!

Aja berkata...

Salam....

Sy nk download, tp xboleh..
Boleh emailkan kat saya x??
sitihajar.mohdaniff@gmail.com..
time kasih..:)

dhiera berkata...

@Aja
done aja!

Tanpa Nama berkata...

salam, sis bole x emailkan . takashimaya_89@yahoo.com.my . tenkiu sis :)

dhiera berkata...

@Tanpa Nama
done dear

Tanpa Nama berkata...

salam dhiera boleh send kan sy ketiga doc tu. tq :) nadya.nutz@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

Salam sis bley x email kt sy jgk... tq .. myprincess_heart06@yahoo.com

dhiera berkata...

@Tanpa Nama
done for both of u~

syazwani sulaiman berkata...

Salam sis emelkan pada saya boleh ? tq ! syazwani.sulaiman@yahoo.com

dhiera berkata...

@syazwani sulaiman
done emel dear~

Tanpa Nama berkata...

Salam, blh x email pada sy.. nk download xblh la.. thanks a lot
liana192528@yahoo.com

mas liana berkata...

salam, minta tlg email sy..
liana192528@yahoo.com
thanks...

dhiera berkata...

@mas liana
done dear!

Nina Garcia berkata...

Assalam.me too. nk download xblh.link tu dah delete.

list yang sgt membantu.
asfanina86@yahoo.com

tqvm

dhiera berkata...

@Nina Garcia
done dear!

SyaMiMi Hj RaHMaN berkata...

Assalammualaiukum dhiera...

Minta tolong emelkan ke saya jugak ye..
syamimi_rahman86@yahoo.com

Terima kasih banyak2...
May Allah bless u dear... =)

dhiera berkata...

@SyaMiMi Hj RaHMaN
done dear!

dhiera berkata...

@SyaMiMi Hj RaHMaN
done dear!

dhiera berkata...

@SyaMiMi Hj RaHMaN
done syamimi

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum,sis~ sy fira.. sy cube dload checklist sis tp dh delete dh.. blh tlg emelkn sy kt lulloo_gemy88@yahoo.com ? pls n tq~!! :)

dhiera berkata...

@Tanpa Nama
done dear!

Nur Azlene berkata...

salam...dhiera,blh x emailkan checklist sbb x blh dwnload...
nurazlene@yahoo.com
tq dhiera...

Nur Azlene berkata...

salam...sis,blh emailkan ke sy sbb download x blh..
nurazlene@yahoo.com
tq sis...

dhiera berkata...

@Nur Azlene
done dear!

yaya ayarus berkata...

email saya budjet kawen ehh :))

yaya_ayarus1605@yahoo.com

dhiera berkata...

@yaya ayarus
done dear!

Tanpa Nama berkata...

Salam,

Boleh email sy tiga2 attachment tu tk?xboleh bukak through my pc.
Thanks alot..

syazleen@hino.com.my

dhiera berkata...

@Tanpa Nama
done dear

Tanpa Nama berkata...

hi

Boleh email sy tiga attachment tu?
iloveherbasic@yahoo.com

Thanks you

MK berkata...

hi,

tolong email untuk saya juga.
iloveherbasic@yahoo.com

thank you

dhiya' berkata...

Assalamualaikum..
maaflah dhira susahkan je..
email kat aida jugak ye..

huhu..

leanamii@gmail.com

dhiera berkata...

@MK
done dear!

dhiera berkata...

@dhiya'
done dear!

Qaseh Qistina berkata...

salam...boleh tolong emelkan jugak tak? semua tak boleh download =(

norfaz86@gmail.com.

Thanks in advance =)

sya berkata...

hi sis..
nak download tp tak boleh..
boleh tlg emailkan tak..
syahidaazmi@gmail.com
many thanks.. =)

dhiera berkata...

@Qaseh Qistina
done dear!

dhiera berkata...

@sya
done dear!

insyi berkata...

hi..
nak download tp tak boleh..
boleh tlg emailkan tak..
cassuarinna@gmail.com

Ketiga2 file if possible.

thanks.. =)

shahida rosli berkata...

Aslm...hai Dhiera..
saya tak boleh nak download la.
boleh tak dhira tolong email pada saya tiga file tu?
shahidarosli@yahoo.com

TQVM! :)

shahida rosli berkata...

Aslm. hai Dhiera.
Saya nak download tapi tak dapat.
Boleh tak Dhiera tolong email pada saya tiga file tu?
shahidarosli@yahoo.com

TQVM!

AyuE SurihanyOt berkata...

awak..kenapa tak boleh download pon..huhu

boleh x emailkan kt saya tiga2 file tu?

ayuerobin@yahoo.com


trima kasih ya..=)

dhiera berkata...

done sent all

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum Dhiera,

Boleh tak tlg emailkan all the checklist (kahwin, budget, timeline) to me?
syafix9587@gmail.com

Really appreciated so much..

thanks..

Tanpa Nama berkata...

Hi, boleh tolong send jugak tak tiga2 checklist tu?

interquad@gmail.com

Thanks!

Hazu Zura berkata...

Salam.hi.sy cuba download semua files tu, tp x blh..minta tlg hntrkn ke emel saya ye - hazu.zura@gmail.com

TQ so much ^^

dhiera berkata...

done all

siti fairuz berkata...

Hye dyra bole tolong emailkam kepada saya tak? Dh cuba dload tp dh unavail.. Tolong email ye ke siti86.fairuz@gmail.com.. Thanks soooo much! Slamat bbahagia :)

Lily.Masleha berkata...

salam..dh try downlod, tp x dpt..bleh tlg emelkan smua files tu? terima kasih dhiera :)

dhiera berkata...

@siti fairuz
sent dear!

dhiera berkata...

@Lily.Masleha
dear.. emel pls

Lily.Masleha berkata...

@dhiera eh..sorry2.. lilysyatirah@gmail.com ... tq :)

Lily.Masleha berkata...

@dhiera

eh..ya kan..sorry.. lilysyatirah@gmail.com
tq dhiera :)

dhiera berkata...

@Lily.Masleha
done dear!

ika gawus berkata...

Kalau tak keberatan, sis diera tolong email kepada ika juga ye, nursyafiqah.gawus@gmail.com untuk ketiga2 docs. Terima kasih. :)

Idayu Idris berkata...

@dhiera

Dhiera, saya pun nk juga.untuk checklist kahwin, bajet kawen dgn timeline kawen. tgk kt 4shared link dh tkde. kecewa jee. ;( nanti boleh tDhiera tolnog email ke idayu5018@gmail.com

thanks Dhiera!

Idayu Idris berkata...

hi Dhiera, boleh tak email kan sy kesemua link tu juga? sy check 4shared dah tkde dh link tu semua. ;(

boleh tolong email ke idayu5018@gmail.com

thanks Dhiera!

Idayu Idris berkata...

@dhiera

hi Dhiera, boleh emailkan juga ketiga2 link tu pd sy. idayu5018@gmail.con

thank you very much!

lynn berkata...

salam dhiera, tlg emel kat sy leh? x dpt download la..tqvm :)
cherishnor@gmail.com

dhiera berkata...

done emel all~

lynn berkata...

dah terima...time kasih byk2 ye..checklist ni sgt membantu...Allah saja yg balas budi baik dhiera :)

Tanpa Nama berkata...

Hi Dhirah,

Boleh tk e-mail kan checklist template kat nurul_ayuna@ymail.com

Saya tak bloeh download.

Mohon jasa baik untuk berkongsi

Tanpa Nama berkata...

@dhiera
Salam dhiera, tlg emel kat sy leh? x dpt download la..tqvm :)
nurul_ayuna@ymail.com

Tanpa Nama berkata...

Hai dyra bole tolong emailkan kpda saya tak? Dh cuba dload tp dh unavailable.. Tolong email ke rokiah.saad@ymail.com ye.. Tq so much.. ;)

The ShomeL TwinZ berkata...

as salam kak dhiera :)

blh x nk mintak tlg emailkan kat sy jgak, eynagurl88@gmail.com
tq kak..

dhiera berkata...

done all

Tanpa Nama berkata...

salam dhiera, tlg emel kat sy leh? x dpt download la..tqvm :)
syazwanmhmd@yahoo.com

arigato!








Tanpa Nama berkata...

sy pun mahu semua checlist tu...boleh cik emailkan ke r_idzlan@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

saya pun prlukan semua list tu. Boleh cik dhiera emailkan ke r_idzlan@yahoo.com

dhiera berkata...

done all

Izzah Syazana berkata...

Assalamualaikum, mohon jasa baik untuk emel checklist tersebut kepada saya juga.Thanks a lot . emel: izzahsyazana85@gmail.com

dhiera berkata...

@Izzah
Syazana

done dear!

muhamad asmawi berkata...

Salam, saya pon nak checklist tersebut. please.. tq.. email ke awie74174@gmail.com.

tq sgt2

dhiera berkata...

@muhamad asmawi
done sent~!

Tanpa Nama berkata...

Salam dhiera,

attachment link katanya dah x available :( boleh tak send kat email sya : moonstone.s07@gmail.com

tq so much :)

mrs azhar berkata...

salam dhiera. sy pun nk kesemua template tu pls.
email ke syuhada_suhaimi@yahoo.com

tq dear!

Diba Bobot berkata...

salam, sis mintk emailkan checklist n bajt tu leh x ke email saye huhu ..

dibabobot@gmail.com

nadiya berkata...

salam sis,

boleh tlg send x checklists u tu..tanx yea :)semoga bhgia smp syurga :)

nadya_sayda@yahoo.com.my

Aiman Razak berkata...

@dhiera

salam dhiera. boleh tolong email kepada saya juga x.. thanx. :)

imnrzk@gmail.com

Aiman Razak berkata...

salam dhiera, tolong email kepada saya juga ketiga-tiga dokumen tersebut...

imnrzk@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

salam..
boleh emailkan pada saya jgk..
funny.redcat@gmail.com

Thanks in advance :)

Tanpa Nama berkata...

salam..bole tak emailkan dekat tommy_zhau2000@yahoo.com dah cuba download xbole...terima kasih -mimi-

dhiera berkata...

dear all,

send already

nurul aiman nafisah Khairuddin berkata...

@dhiera

kak, nak jugak.. aiman ta boleh bukak link tu.. ta tahu knape..

ms.aiman@yahoo.com

tq kak.

dhiera berkata...

@nurul aiman nafisah Khairuddin
done

ct berkata...


salam..
minta emailkan kat saya juga ye..
xleh bukak la plak linknyew..
ni email saya.. shadijah@utm.my

thanks ya.. ;)

dhiera berkata...

@ct
done dear!

ana conda berkata...

assalam..mf ye..blh emailkan sy softcopy tak..sbb x dpt nk gune 4share..

abdaziz_atan@yahoo.com

semoga segala jasa baik saudari diganjari dgn sebaik2 ganjaran dariNYA

Azney Shamsuddin berkata...

Hi Dhiera. Boleh emailkan checklist pada saya azniclover@gmail.com. Saya tak boleh download. Thanks in advance ^_^

dhiera berkata...

all.. done email!

Tanpa Nama berkata...

hi dhiera.. blh emailkan checklist, bajet kawen & timeline kawen pd saya? jasa baik saudari amat2 dihargai :)
fifa91_girl@yahoo.com.my

Jihah Rosli berkata...

Salam sis..bleh x emailkn pd saye..kes same cm dorg kt ats..tq so much sis!!

najihahrosli09@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

salam dhiera..leh x eamail kt checklist tu...

ratna_orange04@yahoo.com


TQ

akhisham berkata...

salam dhiera.. boleh tolong emelkan checklist tu ke

roshahimi.roslan@gmail.com

terima kasih banyak2 ..

dhiera berkata...

@akhisham
salam,
baru sent. sorry lambat~

hanim berkata...

salam dhiera, minta tolong emailkan checklist boleh ya.

nmhanimmz@gmail.com

terima kasih atas perkongsian :)

Tanpa Nama berkata...

Salam..boleh tlg emelkan ketiga2 file 2?? Nicky_trg89@yahoo.com..tq dhiera..

Signorina Syima berkata...

Salam..

tolong email ke semua tu ke syima.kamal@gmail.com

kesian saya byk kali cuba donlod, asik kuar msg tak sah... rupanya link dah tak wujud. tolong yeh adik manis...

tq in advance...

pika berkata...

hi awak. bleh emel saya checklist2 nih? thanks :)

dhiera berkata...

@hanim
hanim, saya dah emel. maaf ye lambat emel kan. sangat busy sampai tak terbukak blog ni

dhiera berkata...

@Signorina Syima
alahai, sorry syima.
saya dah emel dh ye. nanti cek ye.

dhiera berkata...

@pika
hai pika..
boleh saya tahu emel address pika.
atau pika emel saya dulu: dhieranottie@gmail.com

kalau emel saya terus, lagi cepat saya balas.

CikSal berkata...

blh emelkn kt sy..xblh dwnld..sazawanie89@gmail.com..tq

dhiera berkata...

@CikSal
dah emel dear.

Nazreen Razak berkata...

Hye dhiera, boleh emailkan di email saya, nazreenshahshaiha@gmail.com. Tq. Sorry susahkan awak. :)

Nazreen Razak berkata...

Hye dhiera, boleh emailkan di email saya, nazreenshahshaiha@gmail.com. Tq. Sorry susahkan awak. :)

Nur Edda (Kaseh) berkata...

Mohon utk emailkan semua ke sy.. link invalid lh~

missedda@gmail.com

Nur Edda (Kaseh) berkata...

Dhiera, emilkan ke sy gak.. missedda@gmail.com

dhiera berkata...

@Nur Edda (Kaseh)
done dear

ayu berkata...

Hi dear..boleh tlg email ke sy jgk x all those checklist...xleh dwnload lar.. my email silverjade88@hotmail.com ..thx in advance :)

dhiera berkata...

@ayu
done ayu!

Tanpa Nama berkata...

Hello kak Dhiera.

boleh email kat saye....

semua checklist kak....

tq kak...


asrina124@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

Salam kak...

boleh tlg email ke sy jgk all checklist.... my email asrina124@gmail.com

dhiera berkata...

@Tanpa Nama
sorry lambat. done sent!

Tanpa Nama berkata...

Salam, nak jgk.. pb_89@yahoo.com
Tq

dhiera berkata...

@Tanpa Nama
done sent. sorry lambat ye dear

Tanpa Nama berkata...

Salam.. Pn.Dhira, boleh sent kt sy jugak x?? really appreciate it! qifar_shah@yahoo.com

faizal syam berkata...

Hii, tak boleh nk download kt link..tlong send kt joe_hann33@yahoo.com
:-)

dhiera berkata...

@faizal syam
done sent to all

noorafidah ahlit berkata...

salam..x dapat nk download kt link yg diberikan...boleh email kepada saya checklist dan timeline? fiedaahlit@yahoo.com ...tq sis :)

noorafidah ahlit berkata...

Hii, tak boleh nk download kt link..tlong send kt fiedaahlit@yahoo.com
:-)

Nur_Shekyn berkata...

tak boleh download lah, boleh tolong emailkan tak dekat ekyn92@gmail.com.. tima kasih

Muhammad Ehsan berkata...

tak boleh download. mohon emelkan pada saya. ehsan_ismadi@yahoo.com.

terima kasih ya.

SilentNoise berkata...

hi

Boleh email sy tiga attachment tu?
misz_dhynie@yahoo.com

Terima kasih