Isnin, 16 Januari 2012

Weekend yang bermakna

Salam pembuka bicara..

Sebenarnya nak sangat update tapi tak sempat. Kalau sempat pun dah penat. Alasan. Meh saya nak story mori mana saya menghilang.


Jumaat. 

Saya tak sempat nak update blog sebab saya tak ada dekat office. Saya ada training pasal diet-diet ni lah dekat Glenmarie. Huhu. Nak saya kongsi tip berdiet? Kebanyakan cara diet orang-orang sekarang dengan cara buang air bukan buang lemak. Contoh, Atkins diet (ni tak elok untuk long term sebab beban kan buah pinggang, tingkat acidity badan sehingga menyebabkan ketoacidosis yang boleh jadi koma, paling tak best dia absorb calcium dalam tulang kita [berisiko tinggi kena osteoporosis] etc), Enzyme diet (ini menyebabkan kekurangan nutrient dalam badan seseorang, kulit kering, rambut gugur sebab tak ada lemak dan protein) dan banyak lagi. Cerita semua penuh entri ni. Angkat tangan kalau nak saya kongsi! hehe



Sabtu

Pagi-pagi dah gerak pergi interview. Ya, saya ada interview. Cari tempat kerja yang dekat-dekat dengan bakal suami. Tunggu interview lama gila sebab tiba-tiba bos yang nak interview saya tu ada urgent meeting. Sejuk gila time ni.

Lepas interview berdating dengan Aja kejap dekat rumah FMIL dia. hekhek. Saya buat macam rumah sendiri sebab family tunang aja kecoh-kecoh belaka. Sama macam aja lah. Tapi jumpa kejap je sebab nak pergi shopping.

Ambil dari blog satu lagi

Saya shopping dengan Cik Lijah. Dekat Jalan TAR dan masuk Semua House cari kedai-kedai yang ramai blogger dok sebut-sebut. Hunting untuk kain nikah done dengan jayanya!!! Hunting untuk kain baju resepsi kira done juga. Padahal, tak beli lagi border lace atau chorded lace ni. Details update dekat entri lain boleh?


Malam pulak makan steamboat dekat MAEPS. Perut kecik macam saya memang macam kurang berbaloi. Tapi as reward tak salah kot. Reward kerana apa? Kerana dah beli kain baju-baju. huhu


Ahad




Memang tak ada plan asal nya. Plan memang nak tidur sepanjang hari je. Tapi encik tunang ajak pergi Jusco Bukit Tinggi. Tempat dimana alya terjumpa saya yang tengah comot. hekhek. Musim sale tak habis lagi. Jadi, hunting barang hantaran lah. Ikut hati si Z ni, dia nak setel kan semua list barang hantaran semalam jugak. Tapi sakit kaki semalam pun tak hilang lagi. Ada rasa menyesal disini. Nanti saya share ye.


Isnin
Monday blues. Saya ada replacement leave half-day. Jadi, saya ambil RPL hari ini tapi tengah hari nanti masuk kerja jugak. huhu


Itu sahaja.

xoxo

13 ulasan:

Suria berkata...

kedai kain kt mne tu dhieraaaa...?
suria lining x carik lagi, ade ke patut KAMDAR putrajaya tutup weekend, mls masuk kl punye pasal tertangguh lagi...huhu

cik.mila berkata...

wahh..shopping sakan ea..nak detail info sal diet kat ats tuh ^__^

My Life's Journey berkata...

waaaaaaaaaaaaaa best la pat jalan2 .. hunting kain segala ..mesti best kan ..kat sana mcm2 pilihan ..kat cni sikit je tau ..

2 gudang kain and 1 je kedai kamdar boring2 ..

dhiera berkata...

@ suria : yang dalam gambar tu dekat jakel. time ni cari duchess satin. kamdar, nagoya semua xda jual.

kite beli kain sifon, lining semua dekat kamdar dgn nagoya ye yunk. pegi KL gak ni. tapi nek LRT dr bdr tasik selatan je. cepat sikit sampai

@ mila : ok. nanti kite buat ye yunk~

@ umi : sikit ye kedai kain. tak best betul macam ni~

Suria berkata...

dhiera buat lining gune kain ape..? suria igt nk gune satin utk lining skirt..pastu yg luar gune chiffin, dorg ckp baru nmpk beralun.. hehhe

tp utk lining baju je xtau..nk gune satin kang cam kilat sgt x.. duchess satin yg dhiera bli tu kilat x..?

dhiera berkata...

maksud suria untuk baju ke apa ea? suria buat baju ape ni?

duchess satin tu kite guna buat baju top. memang tak pakai sifon dekat luar. tapi kain kite pakai sifon dan satin biasa. duchess tu pakai untuk buat dress resepsi.

duchess tak berkilat tapi dia tebal. semeter rm90 macam tu lepas less dapat 1meter rm50.


kalau baju nikah, lining kite pakai lining satin je untuk baju dengan kain~

Cik Zimie berkata...

uiks jumpe cik lijah tak ajak.hehe apa khabar la ibu mengandung tu.hope beliau sihat2 la ye.katanya nak email sesuatu dekat zimie.ehem2.

best sgt dhiera.mcm byk da setel.hee nanti tempah baju nikah katne?

Juliet_iRa~" berkata...

wahh busynya k.dhiera!heee

aritu ammar suh pm no rumah sbb mak akk nak jemput dtg kenduri akk..hee

rindi tart nenas cik liza y mcm landak tu..ngeee..y gunting2 tu...;p

mrs irmidrza to be berkata...

bestnyer dhiera...chaiyok2...=)

dhiera berkata...

@ zimie : tak ada la.. baru start prepare je ni. hehehe

ala, zimie nak join ke? hhehee.

@ ira : eh,yke? mak akak dah call mak ira ke? nanti raya datang umah taw. kot2 la masa kenduri nanti mak akak wat tart nenas jugak. hehehe

@ rin : miza, bertenang dan bersabar. dekat kan diri dengan Allah. insyaallah perasaan tak sedap tu akan hilang~

Cik Azizah berkata...

penuh aktiviti die...hehe bestlah tu dapat jenjalan..hehe

Cik Nasha berkata...

pergi jusco bukit tinggi.. lor..dekat aje dgn rumah saya..hikhik.. :)

dhiera berkata...

@ jijah : penuh sampai kejung2 kaki dibuat ye~

@ cik nasha : eh,yke? nasha dok mane ea?