Khamis, 19 Januari 2012

Persiapan kahwin: update barang hantaran

Salam pembuka bicara..

Patutnya nak cerita pasal diet tapi tak sempat nak habis taip. Jadi, saya update simple entri untuk hari khamis saja lah. Pasal barang hantaran. Sebenarnya, nak update checklist untuk senarai barang hantaran. hehe. [klik sini untuk senarai barang hantaran pertama]



Saya beli barang hantaran hari ahad lepas. Encik tunang, Z nak habiskan hunting barang hantaran hari ahad tu juga tapi saya kata tak payah habis kan semua ni sebab:

 1.  Tunggu baju resepsi siap baru beli kasut lelaki dan perempuan buat hantaran. 
      Kasut hantaran ni adalah kasut sanding kami. hehe. Kedekut?? Bukan tapi jimat. Sebab Z pergi kerja tak pakai kasut macam nak pakai buat hantaran ni. Kerja saya sekarang sesuai lah pakai. Tapi bulan 3 kan dah kerja satu kilang dengan Z takut macam tak pakai je.  Jadi, baik beli satu yang kite boleh pakai raya sekali. Beli dua tiga pasang lepas tu simpan dalam loker kasut. Membazir.

 2.  Tak nak saya pakai handphone dulu
      Refer balik entri lama pasal hantaran [klik sini], Z ada plan nak belikan saya handphone memandangkan handphone saya rosak dan saya pakai handphone adik yang belajar dekat MRSM sekarang ni. Budak sekolah tak boleh pakai handphone kan? Jadi, saya bedal lah. Z kata kalau beli awal nanti pakai awal. Dia tak nak macam tu. Kedek!



Ada sedikit amendment dari senarai barang hantaran yang lama.

Hantaran saya kepada Z

Tema: Pink!

1. 2 helai T-shirt dan sunglasses : Pending sebab baru tukar (cincin mengikut senarai lama hari tu).
2. Jersi MU : settle by deby! thanx deby belikan.
3. Skincare Loreal Men Expert : done
4. Tali pinggang dan dompet : done. Siap extra card holder dengan key holder. 1 set ada 4 barang
5. Kasut : Pending. Kasut ni nak buat pakai sanding sekali
6. Halwa : Pending. Mintak mak carikan
7. Tart nenas : Pending. Mak tak bagi keputusan lagi. hehehe.



Hantaran Z kepada saya

Tema: Purple!

1. Handphone : Pending
2. Jam : Done! Beli couple jam dari Polo Club. Yeay!
3. Handbag : Done! 
4. Kasut : Pending
5. Barang-barang Elianto : Done!



Acara batal air sembahyang
Z bagi saya rantai leher atau rantai tangan
Saya pula tak jadi bagi Z cincin sebab dia kate tak nak pakai cincin. Dia nak jam pulak. Jadi, kami beli jam couple je. Hehe


Ok. Itu sahaja.
Wawa, kite lupe emel wawa. Kita akan emel wawa as soon as possible. Malam tadi mengantuk sangat. Sorry wawa. Sekarang ni ada banyak report kena sign, gtg.

xoxo

17 ulasan:

My Life's Journey berkata...

wahhhh suke baca entri ni .. tak lama lagi kawin ..dhiera memang buat plan awal ..chayo2! kami sentiasa menyokong dhiera yeayyyyyyyyy :)

shafika fieka berkata...

byk yg dh dhiera beli..seronoknyer..pika xtau nk buat hantaran ker x.. :(

dhiera berkata...

@ umi : thanx umi. *hug*

@ pika : sebab Z nak setel kan cepat2. dia malas dah nak pk2 lagi lepas ni~ huhu

ari tu mak kite pun ad tye nak buat ke x? mule2 rase xpayah. lepas tu, nak pulak. gada2~ he

SitiHalisa [Lysa] berkata...

Wahhh dah banyak dah. :)

bahIRAh berkata...

betul! kasut mmg kena beli bile da dpt baju.. tp tunang ira kate kasut die elok lagi so die request kasut futsal..hummphh..mak, kakak, kwan2 sume geleng kepala..huhu..

FarEast berkata...

ADUI... jeles tengok dhiera... faiz baru nak start beli.. :)

Suria berkata...

best! dh byk setel...
suria bkn main byk lg yg lum beli dh la sales CNY dh nk abis..huhu

syaz@rozelt berkata...

dah x banyak tu..chaiyok2 k!

dhiera berkata...

@ lysa : baru start ni~

@ ira : kan~ sebab nak pakai mase sanding. better tunggu baju siap la~ hahaha. gade2.

ira, xpe. nanti dia main futsal pakai kasut jugak~ hehe

FY berkata...

banyaknye barang hantaran yg dah settle..FY tak beli ape2 lagi utk hantaran kahwin..hantaran tunang bulan 2 ni pun tak complete2 lagi..hehe

Dira berkata...

best nye dhiera da prepare awal2.. kite sume pending lg.. en.tunang keje jauh nun kt sarawak sane.. tunggu de blk, baru nk berhempas pulas beli ape2 yg patot.. hehe..

iizla berkata...

wahh good progress.
hubby sy pon xsuka pakai cincin. so sy pakaikan dia jam masa majlis tukar cincin.

dhiera berkata...

@ faiz : dah ada date ke? ce cte ce cte? ke kite yg x terupdate ni?

@ suria : suria beli cepat sementara masih sale. barang2 ni kite beli dekat jusco semuanya~ hehehe

@ syaz : ini baru warm up. ada lagi~

@ FY : persamaan kite dgn tunang tak suka buat keje lambat2. klo boleh, setel. nak setel cepat~ tak pe, tak pe. ada mase lagi ni FY.

@ dira : alamak, jauh ye tunang dira keje. nanti lepas kawen dira ikut die ke?

Cik Azizah berkata...

adoi jelesnya nak buat preparation hantaran..jijah nan adoo..hahaha

Cik Ain berkata...

best nye dhiera. Lagi sikit je hantaran nak setel kan. Kita belom start beli pape lagi. hehehe. :)

Apple Pink berkata...

wah dapat handphone.....best2...
mmmh adiq langkah bendul jia kan...so jia kn dpt something..I want " Samsung Galaxy Note" boleh x?

dhiera berkata...

@ iizla : yke? lebih kurang lah taste tunang saya dgn hubby iizla~ hekhek

@ jijah : jijah dah selamat kawen dah~ xpe aihhh

@ ain : tak tahu bila pulak nak setel kan yg lain tu. huhu

@ jia : aip... pengsan kejap!