Sabtu, 28 Januari 2012

Nak minta tolong korang boleh?

Salam pembuka bicara..

Hari ini tersangat busy. Tapi nak update jugak. he

Korang-korang semua, saya nak tanya lah.


1. Sulam
Korang semua mesti selalu survey-survey hasil beading la baju ke kan? Pernah tak korang survey untuk sulaman? Kalau pernah, boleh tinggal kan kite link blog ke FB ke yang korang tengok-tengok tu. hehehe

Semalam ada survey sikit. Tapi nak cari idea lagi. hehe


2. Kasut
Saya nak tahu, korang pernah tak beli kasut online? Korang selalu tengok blogshop, website atau FB mana ea? Ada tak yang custom made kasut? Buat dengan siapa ea?


Saya malas nak google. Kalau boleh bagi la link terus. Pang! Nak kena suap habis betul dhiera ni. Ok. Itu sahaja. Hari ni pening banyak kerja. Ok bai!


xoxo

33 ulasan:

Gee berkata...

1.Sulam : gee tak tau pulak tpt nak buat kat mane...so tak de idea

2. Kasut : try tgk kat blog nie ok tak http://absolutelygorgeousbyamy.blogspot.com/

;D

aNNor berkata...

dhiera nak sulam baju ke? kakak saya ada buat sulam :)

Dira berkata...

dhiera! tang sulam tuh x dapat nak bg idea sbb x pernah survey~

tang kasut tuh, dhiera nk custom made kasut kawen ke kasut biase? kalau kasut kawen, x tawu sgt.. kalau kasut biase, kite tawu 1 online seller ni :)

http://www.facebook.com/VintageInstinct

Khairul Nizam berkata...

Sorry Dhiera ..tak dapek nak tolong ..baru lepas bertunang ...setahun lagi nak buat persediaan cam awak ni ...kita tunggu kawan-kawan lain reply ek? Pepehal ...all the best!

mizzbudget berkata...

dhiera..

salam b2b..

nk share ni..kasut tgk kt cni..

https://www.facebook.com/absolutelygorgeous.by.amy

xpnh pn beli..tp byk feedback yg bgs2..ramai b2b beli..

dh follow dhiera..

choclairissa @ intan marliana berkata...

hurm sulaman x surela dear sbb i tempah baju more to beadings je..maybe boleh jgk tanye kakak tmpt saye buat beadings ni kot2 die bleh buat..

http://eedamanik.blogspot.com/

utk kasut..try masuk absolutelygorgeous..cube type kt google..die ade buat custom made..tp harga x tau la kan..huhu~

Dell berkata...

Dhiera : cube tgk kat blog Dell . ada link dia .
http://ceritabakalpengantin.blogspot.com/search/label/Shoes%2FKasut

dhiera berkata...

@Gee
gee, dekat amy kite dah tengok. nak tgk yg lain~ hehe

dhiera berkata...

@aNNor
annor ada sample x? FB ke blog ke?

dhiera berkata...

@Dira
dira, thanx ya~ he

dhiera berkata...

@Khairul Nizam
thanx nizam kerana concern. hehehe. saya hargai nya. eh, setahun pun kena plan dari sekarang

dhiera berkata...

@mizzbudget
thanx dear. kite dah tgk dekat blog amy yg ni~

dhiera berkata...

@choclairissa @ intan marliana
eedamanik ye dear. kite xpenah tgk lagi kt situ. thanx~

dhiera berkata...

@Dell
best ye dell ada list. nak terjah!

My Life's Journey berkata...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa suke la entri ni ..ramai yang bagi pandangan ...


umi tak tau gi sebab ..umi tak buat sulam baju .. kasut pun belum beli gi ... walaupun de sale .. tak tau nak pilih mcm mana huhu

dhiera berkata...

@My Life's Journey
kan umi~

Lady WaiLiN berkata...

apa kata kasut tuh diy jerk..beli kasut plain n letak bunga ke brooch or labuci ke pearl..kahwin kaler apa??akak ada dua kasut..biru shock n pink shock..giler tamakkk tp xpakai..kalau nak akak bg jerk

afwaazalan berkata...

dhiera syg.. ce try ni utk kasut.. tang sulam tak sure, sbb buat kat kg je selalu... :))

http://www.facebook.com/#!/youmeandshoes

plain jane berkata...

sulam tak tau. tp kalau beading ni kat
http://www.facebook.com/pages/Beadmeplease/160526420636113

syaz@rozelt berkata...

mantan b2b pn.kina pon buat kasut kawen sendiri..cuba bce entry nie
http://our-wedding-journal.blogspot.com/2011/04/pengalaman-tempah-kasut-kahwin.html

Cik Azizah berkata...

kalau dhiera nak buat kasut kawen..boleh pergi ka sini

http://www.facebook.com/kasutpengantin

dhiera bagi kain lebih baju kawen dhiera t dorang buatkan.

dhiera berkata...

@Lady WaiLiN
baik ye kak wailin. tp saya nak wedges klo bole. hehe

dhiera berkata...

@afwaazalan
wawa, kite dah tgk. cantik. price die semua ye sama ea? lelaki pompan rm160. tak kesah design ea? belum tye details. hehehe

dhiera berkata...

@plain jane
thanx dear.. kite dah tgk dah dekat situ~

dhiera berkata...

@syaz@rozelt
pernah baca entri tu. hehee. thanx syaz~

Lady WaiLiN berkata...

xdo plak wedges

dhiera berkata...

@Cik Azizah
thanx jijah~ hari ni terus update pasal kasut ea. nice sharing~

MIRA SHAMIRA AMER berkata...

Dhiera .. ni emel mira key cikshampoo@yahoo.com

dila v(^_^)v berkata...

bgsnya entry ni..semua b2b share info..x biasa pkai heels..slalu pakai kasut flat je..agaknya 2,3 bln sblm kawen kna praktis pkai heels..

dhiera berkata...

@MIRA SHAMIRA AMER
nanti kite emel mira ye~

dhiera berkata...

@dila v(^_^)v
kena praktis slow-slow sebab takut tak terbiasa nanti

akudidi berkata...

dhiera: nak custom made kasut tgk link blog sye ni. http://civilgurl7.blogspot.com/2012/01/kasut-walima.html

dhiera berkata...

@akudidi
didi, thanx ya. kite dah tgk dah website tu. hehu