Rabu, 15 Februari 2012

Details scallop puncher

Salam pembuka bicara...


Berdasarkan entri semalam [tekan sini], saya dah beli scallop puncher yang di cari. Bersaiz 1.5inci.




Saya tahu ramai yang tertanya-tanya. Tapi sebelum tu, jom tengok antara pilihan yang ada. Ini pada one side je. Side lain ada lagi taw.




Target lain nak cari emboss puncher sekali tapi out of stock. Kalau nak yang emboss kena beli die cut machine sekali. Sakit jantung sekejap. Rasa ye tak jadi la buat emboss dekat xxx ni. hehehe (xxx masih dalam rahsia).


Kat sini ada pelbagai harga bergantung pada brand. Brand yang bagus adalah Fiskars, EK Success dan Martha Steward. Fiskars lagi sedap untuk diguna dalam proses punch kertas yang banyak. Tapi out of stock. Martha Steward pun out of stock jugak. Yang tinggal untuk scallop puncher 1.5inci adalah brand EK Success dan Marvy Uchida kot.


Nampak puncher yang warna-warni tu. Ada biru, hijau, pink dan kuning. Itu semua satu brand,  Marvy Uchida . Murah sikit sebab mata pemotong tu boleh tahan dalam 500 keping kertas je. Lepas tu bergerigi dan tumpul.


Saya beli jenama EK Success. The last one yang ada. Saya pilih EK sebab dia boleh punch more than 1k pieces of paper. Harga tak tahu la nak cakap mahal ke tak. Mungkin harga ye memang macam ni kot.


Harga asal : RM87
Harga tawar-menawar : RM80 (encik tunang yang tolong tawar. tak tahu pula dapat. he)


Jangan risau kawan-kawan kita boleh try rasa macam mana nak punch guna puncher ni. Saya beli dekat mana?




Lokasi:
Tropicana City,
Tingkat 2, Sebelah ToyRus.


Boleh jugak beli online. tekan sini Beli online tak boleh tawar la kan? Behind the stroy nanti sambung. Kerja banyak wooo. Sabar ye!


xoxo

49 ulasan:

SOULMATE is berkata...

akhirnye....dpt tau ak dhiera beli kat mane :) tq dear

Nisa Dawi berkata...

okey..tengkiu Dhiera...kalau perlu nanti nak prgi cari..=)

Asfiza berkata...

wahh..mahai jugak kan dhiera puncher ni...

akudidi berkata...

waa..gigih mencari kedai yg jual ni ek?hehe. tq2 for info.

syaz@rozelt berkata...

menarik..dekat ou pon ada..rase nak beli satu jugak nanti!hii

Cik Tqah berkata...

dear..i pon da beli online.. i rase lg murah.. beli kt fb.. 89.90 untuk 2 1/4 inch.. but kene tunggu stock la.. maybe next week dpt

Suria berkata...

mahalnya cik dhiera syggggg!
tp cam berbaloi, heeeee
puncher ni boleh utk paper jenis ape saje ke eh..? dhiera nk buat cam kina ke yg gune name card tu..?

CikNana berkata...

salam..hye..follow sini sebab bak kawin jgk.he..

http://cikvivameow.blogspot.com/

Angah86 berkata...

wah..1st angah tgk puncher mcm ni..:)
comel..:)
nnti bg alamat penuh kedai ni bleh x dhiera...? angah nk try g sane..:)

Just^me berkata...

thanks for this entri..dh carik merata dh tp takde yang saiz besar :)

masyi berkata...

tq for the info! =)

amani qistina berkata...

tq dear...
tak pyh nk g kdai alat tulis dh lpas tu tnye bnde alah ni ttbe salesgirl tu buat mke blur..hehe...

Munnafendy berkata...

uish boleh tahan jugak harga dia ek.kalau pakai berkali2 sesuai la beli..

Cik Azizah berkata...

ooo dhiera terus terjah kedai die yer..patut la senang cari..hehe

choclairissa @ intan marliana berkata...

wahhh sukenye..dulu mase skolah sll nk beli puncher comel2 ni tp mak mesti marah x tau nk buat ape..lps ni kalo x kesah bolehla sewakan or pinjamkn kt kwn2 pulak :)

Aisyah Humaira berkata...

huwaa ingatkan harga dia belas2 ringgit aje.. T_____T

dhiera berkata...

@SOULMATE is
kalau nak beli call la dulu kedai ni. pasti kan ada stok ye~ hehehe

dhiera berkata...

@Nisa Dawi
plan betul2 nak buat apa dgn puncher ni~ hehhe

dhiera berkata...

@Asfiza
taw xpe~

dhiera berkata...

@akudidi
tak segigih faiz~

Huda Luna berkata...

semput dgr harga dia. tenkiu dhiera.
lps ni terjah kedai terus la

dhiera berkata...

@syaz@rozelt
OU pun ada kedai ni jugak ye. try la cari dekat sana. nanti share ok!

Iwanis A.m.d. berkata...

yang,
mata puncher ni boleh diasah guna aluminium foil tau.mmg smooth je nnt.anis dh try kt edge puncher marta stewarrt =)

dhiera berkata...

@Cik Tqah
besar jugak tu untuk saiz 2inci lebih ni. plan nak buat ape tu tiqah?

dhiera berkata...

@Cik Tqah
share la link jugak dear..

dhiera berkata...

@Suria
suria, puncher ni boleh potong cardboard sekali~ hehehe

dhiera berkata...

@CikNana
hai nana.. nanti kite terjah ye..

dhiera berkata...

@Angah86
angah, next entri ok!

dhiera berkata...

@Just^me
kat sini saiz 2 inci lebih pun ada taw~

dhiera berkata...

@masyi
welcome masyi~

dhiera berkata...

@amani qistina
qis pun cari scallop puncher jugak ye?

dhiera berkata...

@Munnafendy
itu la kan?

dhiera berkata...

@Cik Azizah
dah call dulu jijah~ faiz yang urus kan.

dhiera berkata...

@choclairissa @ intan marliana
kalau puncher ni masih sihat walafiat akan saya sewakan kak. hehehe

dhiera berkata...

@Aisyah Humaira
humairah, klo harga dia belas2 ringgit dah lama kite beli banyak-banyak then jual dekat korang. hehehe

dhiera berkata...

@Iwanis A.m.d.
yke anis??? noted!! thanx dear...

dhiera berkata...

@Huda Luna
naseb baik semput bukan heart attack. kihkih

FarEast berkata...

hehehe... faiz gigih pun sbb nak guna jugak... hihihihihi... n leh amik kesempatan jumpa dhiera.. :)

betul cakap dhiera.... nak g kn make sure ader stok or x.... :)

Just^me berkata...

@dhiera best nya!! sure terjah lepas ni..hehe

dhiera berkata...

@FarEast
tapi belum dapat lagi. hah, dah decide nak pilih mana tak?

dhiera berkata...

@Just^me
terjah2 taw~

FarEast berkata...

@dhiera

Blom deside lagi... tgh dok pening tgk promo AA n Firefly nie.....

cIk JanNah berkata...

dear puncher nie jannah cari punya lah lama..thanks!!

dhiera berkata...

@cIk JanNah
yeke? hopefully, dapat lah tolong jannah ye..

cik jannah berkata...

dear,
u tak nak pergi kedai ni lagi ke? jannah nak kirim puncher. huaaa jannah dah email kedai tu tapi takde respon. sob3

dhiera berkata...

@cik jannah
jannah, nak ke puncher ni? kite macam nak let go kite puye puncher sebab plan dah bertukar. kalau jannah nak puncher ni, just let me know ok! emel kite pun bole. emel ada kat sebelah tu.

cIk JanNah berkata...

dhiera jannah dah email. nanti check email tau :)

anariffin berkata...

huhu..nak cari jugak puncher ni...mane nak beli ye..email kedai tu takder respon pun..huhu..sedih btul la...haha

kinsan berkata...

Berminat nak DIY sendiri TQ tag atau TQ sticker?
Saya ada menjual scallop dan round puncher yang sesuai untuk anda DIY sendiri.

Harga seperti berikut (termasuk kos pos):
1) Marvy Uchida 2 inch Scallop/Round Circle Super Jumbo Clever Lever Paper Punch - RM80
2) EK Sucess Paper Shapers 2 inch Scallop/Round Circle Large Nesting Paper Punch - RM80
3) EK Sucess 2 inch Scallop/Round Circle Large Nesting Paper Punch Slim - RM85

Berminat nak order atau nak beli saiz yang berlainan? Hanya e-mail saya just_ina@hotmail.com atau njbuttonbadge@hotmail.my ataupun layari FB saya www.facebook.com/njbuttonbadge.njbb