Isnin, 6 Februari 2012

Angan-angan muda remaja

Salam pembuka bicara...


Semalam ber'texting' dengan my bestie. Sebenarnya, memang dah tahu yang dia ada plan nak bertunang dan berkahwin dalam tahun ni. Cuma yang saya di maklum kan bulan 4 tunang.


Terus teringat masa muda remaja (sekarang muda-mudi. hek), dia selalu kata

"adik yang akan kahwin dulu. jia kahwin lepas adik kahwin". 

Tapi saya selalu kata

"eh, tak boleh. adik lagi muda dari jia. adik kena la jadi pengapit" 

hahaha. Adik itu adalah saya. Masa saya sekolah menengah dulu, saya diberi gelaran adik masa form 1 sebab paling muda dalam dorm. Alih-alih, melekat panggilan adik ni sampai besar, sekarang. Bukan perempuan je yang panggil adik, yang lelaki pun panggil adik. hiks.


Sekarang, dia tuntut.

"adik kahwin dulu jadi dah langkah bendul. nak mintak ape ye??" 

cait!!!


Dan perancangan sekarang adalah seperti yang my bestie ni harapkan dari zaman muda remaja tu. Eii, tak sabar nak hunting barang kahwin dia. (sebuk je) Dah lah dengan excited ye dia mengajak saya pergi ke spa dekat Banting! weee... Seronok! Nak pergi spa!!!! Sebab rasa nya i need spa right now. Kerja macam berlambak. Mungkin sebab awal tahun ramai foreign worker nak renew permit bekerja kot. Muntah hadap darah dan urin. ermm


Motif entri: tahapehape ni. Nak cakap tahniah in advance pada my bestie ni. Tahniah juga sebab angan kecil-kecil dulu menjadi kenyataan akhirnya. Mesti jia sebut dalam doa ni. Nak kenal my bestie?? Yang si gadis lah jia. The best friend dari dulu sampai sekarang. Yang lelaki tu pun my friend jugak satu kelas masa form 4 dan form 5. hehe




xoxo

14 ulasan:

mrs irmidrza to be berkata...

ehh muka dhiera ngan jia nak dekat sama dah...=)

Cik Ziana berkata...

Hai diera, jom exchange link!

kerjakawensaya.blogspot.com

dhiera berkata...

@mrs irmidrza to be
selalu ye org cakap klo dari belakang tak dapat detect mana dhiera mne jia. ni first time orang cakap muka sama. hekhek

jia ada 2 lesung pipit. kite ada satu jerk~

dhiera berkata...

@Cik Ziana
hai ziana. will visit u~ hehe

Cik Nasha berkata...

untung la bestie dgn dhiera jodohnya dekat2.. mcam kite, time bestie nak kawen, mmg kite la org kanan paling setia..now tibe turn kite, buat sorang2 ajela.. hehehe..;p

WaTy berkata...

Spa kt banting? Hmmm can best. Kt mane eh?

dhiera berkata...

@Cik Nasha
nasha, yke? kesian ye. dia dah ada tanggungjawab lain. bersabar ye~

dhiera berkata...

@WaTy
waty, kite tanye die dulu ea. kite tak tanya la pulak berapa~

My Life's Journey berkata...

cantiknya gadis yang berbaju hijau tu .. anak dara sape la tu yer ..chak!

dhiera berkata...

@My Life's Journey
hakhak..umi pandai bodek ea

Asfiza berkata...

as ada lesung batu...hehehehe

dhiera berkata...

@Asfiza
aiyak.. lesung batu la pulak. hahaha

cik dila berkata...

spa dekat banting? ada eh? tak pernah tau, hehe. murah ke? okey tak?

dhiera berkata...

@cik dila
kawan akak kate murah jugak. dia selalu potong rambut dekat sane~