Jumaat, 3 Februari 2012

Persiapan nikah: hantar baju nikah

Salam pembuka bicara..


Quick update! Nanti umi mengiau tunggu saya update.


Petang ini saya akan hantar baju nikah saya dekat tailor. Siapa tailor? Jeng jeng jeng.. Kawan emak sahaja. Tapi.. Ada tapi ni. Tak tahu la makcik ni boleh buatkan ke tak macam baju yang saya nak. Hopefully, boleh la~


Idea asal mak saya nak buat baju kurung moden dengan kain flowy flowy tu. Ala, macam kain Farah Lee.



Tapi saya ni comel-comel orangnya (perasan) tinggi pun macam tak tinggi sangat. Kalau masa perhimpunan sekolah tu berdiri dekat depan sepatutnya tapi saya suka berdiri dekat belakang atau pun duduk-duduk dekat parking motor yang jauh dengan tempat berhimpun la. Kenapa? Sebab dulu pengawas sekolah. hehehe. Pang karang.


Walaupun mak saya sukakan baju macam Farah Lee tu, hati saya memang kurang berkenan.  hehe. Last-last, saya tunjuk dekat mak baju yang lain. Dan emak setuju! Tapi masalah ye kain dia pun flowy flowy macam tu jugak. Tak bagus untuk pemandangan mata orang terhadap ketinggian saya. Akhirnya, dengan bantuan Cik Mira kita aka Cik Shampoo dan pendapat dari Ain dapat jugak saya pilih design mana yang sepatutnya. Hehe. Thanx korang! Love ya!


Sebenarnya nak cerita pasal nak hantar kain baju nikah dekat tailor tapi tercerita sekali dengan sejarah-sejarah design baju pulak. Adoyai.


Nak tengok rupa baju kena tunggu majlis nanti ye. Doa-doa makcik  ni boleh buat kan? Hehe. Jangan tanya kenapa awal nak hantar baju nikah.


xoxo

33 ulasan:

Mizz Ryn berkata...

xpe dhiera .. antar bj awl bgus .. sng nk pikir 2dung n so on .. ryn pun dh hantar .. n next week nk mik dh pun bj nyer .. hehe

My Life's Journey berkata...

Yayyyyyyyyyyyyyyyyyy huhu lama lagi la nak tengok baju nikah dear ni .. tak pe, mesti cantik ..piwettttttttttt ...


Hihi amboiiii 2 entri umi baca hari ni ada nama umi ..kembang da idong ni hahahahaha.


bagus dear anta awal baju ..nanti kalau ada yang nak ditambah dapat di atur .. betul tak? chayo!!!!

Anis_Apis berkata...

Yeay...dah hantar...eh design saya pun flowy2 kainnya...hihi. x sabar nk tunggu end of february :P

Ezza Z berkata...

tak sabar nak tunggu dhiera review baju nikah.
Mesti cantik.

Suria berkata...

betul laa dhiera, kwn suria pn ade ckp disebabkan suria ni kategori pendek dorg ckp x sesuai utk suria kain flowy² tu...huuu tp hati sudah jatuh cintaaaa..

eh, dhiera buat cane skirt tu..? meh la share...suria besok bru anto tailor, hikhik :D

dhiera berkata...

@Mizz Ryn
next week dah nak amek??? bagus! betul tu senang nak fikir perkara lain~

dhiera berkata...

@My Life's Journey
betul2... glemer la umi rini~ eimy pun selalu glemer kan umi. hikhik

yaaaa... betul!

dhiera berkata...

@Anis_Apis
anis buat flowy flowy ea? tak pe la. anis tinggi. kite x~ wuwuwu. jeles. mesti cantik baju anis nt. tak sabar nak tgk treaser. hukhuk

dhiera berkata...

@Ezza Z
ezza, nak tunggu kite review baju nikah ni lama lg ni. hehehe...

dhiera berkata...

@Suria
suria nak tahu ke? tp tak boleh la cakap dekat sini~ nanti tak surprise. gedik sungguh~ gagaga. emel la. ape emel suria?

Cik Azizah berkata...

hantar awal bagus...tak la kelam kabut cume takut dhiera terkecik o terbesar jelah..hehe

Suria berkata...

@dhiera dgn pantas! shuria3@yahoo.com :D

MIRA SHAMIRA AMER berkata...

wah..... cik dhiera kite ni... awal2 pgi dh post nm kite.... glemer2 ...xsabar nak tunggu hasil nye.... =)

Ros berkata...

Salam ziarah.....

Cik Nasha berkata...

hahaha..
kte pny tinggi pun 'manja2' aje..
xsbr nk tggu hasil..

dhiera berkata...

@MIRA SHAMIRA AMER
mira, bagi kredit~ hehe

dhiera berkata...

@Ros
thanx ros~

dhiera berkata...

@Cik Nasha
kite tgk nasha macam tinggi je~

Nisa Dawi berkata...

salam Dhira..

baru follow blog awk..=)
jemput singgah blog sy jugak ye...hehe

bagus lah wat baju awal2...senang nk alter nanti ape2 jadi kan..=)

semoga semuanya dipermudahkan....amin...

cikguNae berkata...

nanti nak datang intai baju kawen dhiera...

L berkata...

waaa. jgn lupa jemput L yer nt.. huu suke3

jom baca sebentar jep..
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/sila-baca.html

My Life's Journey berkata...

Umi datang nak ucap ..selamat nyambut maulidur rasul :)

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

hehe nsb baik tak bergaduh dengan mak pasal baju :D

PiNky@hEarT berkata...

xpe..awal2 xde la kalut nnt..pastu tetiba rs nk tukar baju lain lak, sempat je.. hehe.. =p

dhiera berkata...

@Nisa Dawi
amin~ kite pun dah pergi blog nisa tapi tak sempat nak update dekat bloglist. sabar ye~

dhiera berkata...

@cikguNae
boleh saje dear~

dhiera berkata...

@L
insyaallah L

dhiera berkata...

@My Life's Journey
salam maulidur rasul jugak umi!

dhiera berkata...

@Muhammad Saiazuan Norhalik
tak sanggup nak bergaduh dgn emak~ wuwuwu

dhiera berkata...

@PiNky@hEarT
tukar baju tu tak mungkin kot yunk~ hehehe

..ika itu aku.. berkata...

coming soon ika lak sbuk cam dhiera..huhu

dhiera berkata...

@..ika itu aku..
yke?? tahniah in advance~

choclairissa @ intan marliana berkata...

takpe kalo buat simple pun ok jgk dhiera..confirm cantek punye la :)

eh by the way lupe nk promote..akak ade buat contest free fresh flower hb..mane la tau awak or kawan2 berminat kan :)

http://choclairissa.blogspot.com/2012/02/free-fresh-flower-hand-bouquet-contest_05.html