Jumaat, 10 Februari 2012

Pergi kursus kahwin. Yeay!!

Salam pembuka bicara..


Mood bermalas-malasan sudah kembali. wuwu. Mungkin sebab saya hitung hari untuk berhenti kerja. Tapi kerja berlambak yaw! Cane?? Kurang dari 2 minggu je lagi berkhidmat di sini. Lepas tu rest seminggu sebelum start kerja baru.


Hanya nak bagitahu besok dan ahad, saya akan menghadiri kursus kahwin! Yippie!! Bila tengok ticker terus gabra sebab lagi 6 bulan 2 minggu lagi untuk bernikah. Sanding nya tambah sehari saja lah.



Rupanya, kami telah bertunang selama 2 bulan 3 minggu. Wahhh.. macam tak da la lama sangat bertunang. hehe.


Siapa-siapa yang ada dekat Putrajaya tu, jom la ketemu~ Jauh ye berkursus kahwin di Putrajaya. Kawan saya tanya semalam, "eh, dira. kena baca apa-apa tak?" Saya kata "tah. kenapa?" Dia kata tiba-tiba gugup pulak kang. Al-fatihah pun lupa. Hahaha. Buat lawak la nida oii.. Siap cakap tapi aku period. Ang la kena. hehe


Best tak kursus kahwin yang korang dah pergi? Share share la dengan saya. hehe


xoxo

32 ulasan:

Asfiza berkata...

as pergi kursus khwin kat kuala kubu bharu..hehehe...lelaki lagi ramai dari pmpuan...

CIK MAY berkata...

CM dgn tunang dah g 2 tahun lps kot kusus!haha...mase tu title BF lagi kot..kiki..

ZIEMA berkata...

Zima tak pi lagi. dah la kene pi sorang sorang sob sob :'(

gudluck eh :)

Miss Ika berkata...

Dhiera, ika pun pergi esok. Hehe
Gud luck babe.

SOULMATE is berkata...

pg kat Putrajaya dimana?
sy arituh pg kat area P9..best2..xngtok pun :)

Farhana IezAna berkata...

dl ana pergi masa tahun 2008,tp smpai skg tak kawen2 lagi..sampai sijil asal dh hilang pn..attend krsus kt masjid negara,ok la xdela bosan sgt..

klo diera pergi last week kt bangsar bly sekali krsus dengan scha alyahya dan awal..hihi

Suria berkata...

tak best!
mengantuk, tersengguk² dlm kelas tuu even org lain ketawa² lawak katenyeee.. hahaha :P

*kenape kite ade bau steamboat yer, larikkkkkkk :P

Ila@Bella@Nabila berkata...

hi dhiera..
januari aritu pon saya pegi kursus kawen kat putrajaya..organize by jakim.. so far okla cuma time tu dpt sijil lpas smggu.. huhu..
btw goo luck!!
p/s : xde tanya apa2 pon

dhiera berkata...

@Asfiza
kite nak pegi dekat KKB gak tapi tak ada kawan. tunang dah pergi dulu~

dhiera berkata...

@CIK MAY
best ye... kite konon2 ye nak cari lelaki yg boleh pegi kursus kawen sama2. alih2 kena pergi sendiri~ naseb ada kawan-kawan.

dhiera berkata...

@ZIEMA
jom la zima pegi besok. tunang kita pun dah pergi kursus kahwin~

dhiera berkata...

@Miss Ika
nak kawen pun tarikh sama-sama. kursus kawen pun nak sama-sama. haha.

eh, sorry taw semalam kita macam gantuk-gantuk~

dhiera berkata...

@SOULMATE is
saya pergi dekat P9 la ni. hehee. memang ada kupon dari dr. azimut ea?

dhiera berkata...

@Farhana IezAna
ala..yeke? tak dapat la jumpa awal dgn scha ni. hehe

eh, kalau hilang kena g cari cepat~

dhiera berkata...

@Suria
suria pergi kursus dekat mana? alaaa... saje je kan? dah terbayang-bayang ni~ jom jumpe!!

dhiera berkata...

@Ila@Bella@Nabila
ila pergi dekat presint berapa? best tak? memang dapat lambat sikit ea?

fazdly cinta eila berkata...

ermm da g dlu ngan kwn2..best, g ramai2..hihi.. tp kne g lg skali r, temankn en.tunang lak... tak g kang merajuk...huhuhu....

Suria berkata...

@dhiera suria buat dkt AWANIS KURSUS KAHWIN dpn maju junction thn 2010.. huuuuu..

jom²..kite lapooo :)

dhiera berkata...

@fazdly cinta eila
aritu kite ada ajak jugak tunang kite teman pergi sama2. dia kate kat kite, kalau pergi 2x ada 2 sijil. boleh kawen lagi satu x? rasa nak sepak2 je dia time tu~

dhiera berkata...

@Suria
jauh ye sampai ke maju junction.. hehe. laju je suria ni. tahu la dia kurus~ hehehe. baru bermimpi nak makan dekat noodle station ke tibe2 suria sebut steamboat. eiii

choclairissa @ intan marliana berkata...

mestila best pegi kursus kawen..ustaz lawak gile..rase malu2 pun ade..ustaz tu ckp best pegi dgn partner sbb due2 boleh belajar tggjwp masing2 :)

My Life's Journey berkata...

umi blum gi .. ujung bulan baru pergi hihi

Farhana IezAna berkata...

mana nak cri sebab kne curi..actuly mse tu umah bf kne rompak..

klo hilang just pergi jakim ambk balik salinan nya je..bf dh ambk salinan pn..sekarang xnk bg die jage dh..

Just^me berkata...

wanie pergi kursus kawen kat shah alam... best n byk info. teringat cerita yg wanie n tunang nyaris2 tak dpt sijil sbb ustaz tu pesan suruh punctual dan menepati masa... tapi kiteorg (saya yg lambat..hehe) dtm lambat pagi tu sbb saya bangun lambat pastu ustaz tu siap bulatkan nama kiteorg lagi.. org lain semua dtg awal since takut tak dpt sijil kan.. nasib baik laa dapat sijil =)

Leen Razali berkata...

sy lame dh pg kursus kawin.. mase study kat ukm dulu lg... hehe... bkn gatai nk kawin awl tp sbb murah mase tu...

Cik Nasha Nadya berkata...

hari tu kite g kursus kawen ustaz tu siap ckp, nak test sorang2 hafal satu juzuk al-quran..
bwahahaa.. rasa nak pengsan aje kalau betul2..

Kikin Amer berkata...

kursus kahwin last year kikin dah pegi kat TTDI sama tempat dgn Renee Meow pegi dulu. Best. tapi kdg2 bila da ptg mmg ngantuk,tu biasa. :) good luck dhiera :)

..ika itu aku.. berkata...

ika gi kursus kawen siap sblm abis bljar hr tu..
yuran die murah sikit..
dapat jimat kos..uhukuhuk

love of nanamir berkata...

JOM EXCHANGE LINK B2B!
http://littlewhitelace.blogspot.com/

~ a for ana ~ berkata...

wah! pas g kursus kawen ley proceed dgn hiv test pulak kn?

naulofah berkata...

ok orang tuh dah leh kawen!!

cik dila berkata...

@dhiera amboi ka,garang nye! haha. so cemana,best tak kursus kawen tu? kite pun klu boleh nk amek awal wlupun takde la perancangan nk kawen lg. hehe