Rabu, 29 Februari 2012

DIY: survey crayon color

Salam pembuka bicara..


Sepanjang bercuti sebelum mulakan kerja baru ni, saya banyak survey-survey harga. Salah satunya adalah ini.


Crayon color aka kaler lilin.






Insyallah, akan menjadi next DIY projek khas untuk si cilik. Saya masih dalam proses men'survey'. Kemudian, baru saya akan bentang kertas kerja kepada emak dan ayah untuk kelulusan. Dah lulus barulah boleh procede dengan urusan pembelian.


Siapa tahu kat mana boleh cari kaler lilin murah-murah lagi?


xoxo

18 ulasan:

Asfiza berkata...

dah lama tak beli kaler2 gitu..hehe...selalu teman famili je beli brg sekolah utk adik2.. :D

Memory of A Time berkata...

kalau kat JB ni saya tau lah kat mana, bole dapat lebih murah kalau kite beli dari supplier.... cuba usha2 supplier yang berdekatan dengan tempat dhiera, atau bole jugak beli direct dari kilang...dapat murah gak

Dira berkata...

wah, nk buat ape dgn crayon tuh cik dhiera? :)

amani qistina berkata...

qis pun dh jadi excited sekali nak tau projek diy terbaru dhiera..nanti kasi update ok..

ciksusu berkata...

kalo order dr kilang trus murah agaknye..
try la mtk quotation ;)

syaz@rozelt berkata...

nak buat apa nie dhiera? buat suspen je..hihi

Lady WaiLiN berkata...

kedai 2inggit..crayon bodo2 slalu murah jerk..singgit gitu..kalau magic kaler pn murah2..byk kaler

Ummi Balqis Ismail berkata...

dhiera : cuba tengok kat kedai rm2...lilin kaler2 tu yg lilin nk buh atas kek atau yg nk buat bakar aromaterapi tu?lagi 1, smlm ummi ade pegi kedai pemborong makanan ringan dekat bandar baru Ampang...kat situ ade buku kaler murah...kot2 la berguna untuk goodies dhiera nak bagi si cilik nanti kn...=)

My Life's Journey berkata...

wahhhhhhhhhhhh yunk nak buat diy ape ni? mesti syokkk umi tengok nanti hihi

dhiera berkata...

@Asfiza
as selalu beli kat mana? murah tak?

dhiera berkata...

@Memory of A Time
good idea gak tu ain. tapi kat mana kita nak cari supplier or kilang ea?

dhiera berkata...

@Dira
jeng jeng jeng..he

dhiera berkata...

@amani qistina
sabar ye qis

dhiera berkata...

@ciksusu
tahu tak mana2 kilang terdekat

dhiera berkata...

@syaz@rozelt
sabar ye..he

dhiera berkata...

@Lady WaiLiN
tak terfikir kedai rm2..nanti boleh usha sane

dhiera berkata...

@Ummi Balqis Ismail
ni bukan lilin yang bakar tu ummi. ni lilin kaler..he

dhiera berkata...

@My Life's Journey
ada je yg disyok kn ummi ni. wee