Jumaat, 30 Disember 2011

Persediaan kahwin: barang hantaran

Salam pembuka bicara..

Saya nak simpan list hantaran kahwin nanti dekat sini. Kalau misplace buku merah hal kahwin saya boleh terus bukak blog.

Hantaran saya kepada Z

Tema: Pink!

1. Cincin kahwin : tak tahu nak pilih silver ke platim ke platinum. Mana berbaloi?
2. Jersi MU : akan kirim pada deby atau izyan belikan sebab kat sana lagi murah
3. Skincare Loreal Men Expert : tak tahu kenapa Z suka loreal
4. Tali pinggang dan dompet : saya cari jenis kulit. Suggestion?
5. Kasut : kasut ni nak buat pakai sanding sekali
6. Halwa : saya nak sangat bagi dia halwa yang digubah bunga besar. Suggestion?
7. Tart nenas : harap mak dapat buatkan. Nak mak saya punye je sebab saya tak makan tart nenas orang lain buat. huhuhu

Hantaran Z kepada saya

Tema: Purple!

1. Handphone : I need new handphone. Tak kesah la apa jenis pun.
2. Jam : Jam saya dah rosak. Jadi, saya perlu jam baru
3. Handbag : saya tak tahu nak handbag jenis apa? Yang saya tahu, saya suka, saya grab.
4. Kasut : Ingat nak custom made. Kasut ni buat pakai masa sanding juga. Prefer wedges sebab kurang sakit dan kurang penat berbanding heels.
5. Skincare Himalaya Neem atau barang-barang Elianto : Saya suka pakai elianto dan Himalaya terbaik!

Untuk Z, ada tambahan mas kahwin dan rantai kahwin.

Itu sahaja. Harap orang-orang yang sponsor macam hari tu, sponsor door gift ke desert ke. he. Memandangkan masa bertunang bagi semuanya makanan, kali ni nak bagi semuanya barang. Bagi cadangan mana-mana tempat terbaik cari barang-barang ni~ hukhuk.

Oh ya, dari kami bertunang dan bernikah nanti memang tak ada sirih junjung sebab saya dan Z tak mahu dan keluarga kami pun tak mahu.
xoxo

34 ulasan:

sitinazirah86 berkata...

dhiera ira pon suka pakai mekup elianto,mmg terbaikk kan..kan,tok hantaran pon ira letak elianto

Fariza berkata...

warna cntik. pink dan purple. :)
kalau cincin cuba tanya dia nk yg mana dan budget anda.
set wallet and belt, better kulit yg ori ye untuk tahan lama.
syoknya ada hp baru nanti. hik3
handbag pun cr yg elok ok. janji cntik di mata :)
pandainya buat custom made. fariza buat guna lacey + diamond.

cuba cr kat sogo, pavillion, semua shopping complex ok kan. lg2 hujun thn ni. byk sales

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata...

1. Cincin kahwin : tak tahu nak pilih silver ke platim ke platinum. Mana berbaloi?

JAWAPAN : Ikut kehendak tunang sbb dia yg nak pakai kan..mcm tunang eimy dia prefer stainless steel sbb sentiasa shining berbanding dr sliver.....dan bajet pun tak mahal. nampak elok jek!!!

6. Halwa : saya nak sangat bagi dia halwa yang digubah bunga besar. Suggestion?

JAWAPAN : halwa bunga besar la cunnnnn baru namanya hantaran...hehehehe

7. Tart nenas : harap mak dapat buatkan. Nak mak saya punye je sebab saya tak makan tart nenas orang lain buat. huhuhu

JAWAPAN : same lahhhh hehehehe...hat mak buat jek makan....

Suria berkata...

dompet & belt tu suria belikan tunang kulit pnye, x smpai 100 pn kt sogo. kasut pn nk beli ltk ats dulang tp mybe kotak je kot, kasut tu akan kiteorg pakai, jimat oh jimat..hikhik :P

gud luck ;)

CIK MAY berkata...

HEHE..BRG HTRN cm DA SETEL..TGL LAGI MENCARI BARANG HTRN LAKI JE.ADA JAM JUGAK..TP 2 UTAS JAM..SBB 2-2 GATAL NAK JAM..HAHA....TPI LETAK DLM HTRN UTK LAKI.SBB DULANG UTK CM DAH PENUH BILE INCLUDE DGN SIREH JUNJUNG, RANTAI TANGAN BATAL AIR SMYG..

My Life's Journey berkata...

Menarik ..tak sabar nak tengok ..ada lagi hantaran lepas tunang ke dear .. kat tempat kami time bertunang je bagi .. bagi cincin je pas kahwin ..wahhh menarik tradisi dear ni :)

dhiera berkata...

@ ira : kite same la.. elianto lembut di wajah~ hahaha

@ fariza : dia tak kesah. dia kata mana2 pun ok. so far, yang survey-survey semuanya tak mahal sangat pun. kalau mahal pun sebab batu.

tu la memang nak cari kulit yang ori. ari tu ada tengok dekat camel tapi tak banyak pilihan. yang ada pun macam kite tak minat sikit.

yee... handbag kite tak kesah harga asalkan kite suka!

kasut lacey dan diamond! menarik jugak tu. boleh google lepas ni~

tapi kite xbeli barang-barang ni time sale sekarang ni. tunggu sale thn depan la~ huhu. walaupun tahu sale nya tak semurah sale hujung tahun tapi mesti ada design baru-baru~

Epa Zarifa berkata...

wah, nnt dah boleh proceed carik barang la, gud luck :)

dhiera berkata...

@ eimy : stainless steel lagi shining ye.. kite baru tahu. apa lagi yg cantik2?

halwa bunga besar-besar ni cantik. tapi tak tahu nak cari mana. sobsob

yaaa!!! nak mak punye ye.. hehehe

dhiera berkata...

@ suria : suria beli dompet+belt brand ape ye? letak kotak kasut je? memang secret habis la design dia. nak tahu kena tgk kaki. he...

@ cik may : beli jam brand ape? beli masa tengah sale ea? jam couple ea?

tYa athirAh berkata...

yang !

kasut & tali pinggang : i vote for Braun Buffel !.. leather and its nice !

handbag : yg chantik, not overated and yg penting sekali. affordable...i vote for charles & keith !

hee~ =)

Gee berkata...

dhiera, gee ade simpan dari dulu lagi tempat nak buat halwa, kat bawah nie linknye :D

http://drose-manis.blogspot.com/

*wink* berkata...

kak dhiera..bli wallet jnama fossil kulit ori n tahan lama

cik.mila berkata...

eh skit je hantaran dhira, untung xyh pk byk..hehe..gud luck dear!

Ummi Balqis Ismail berkata...

dhiera : hehe, same la kite..need new henpon jugak...pastu kitorang pon xde sireh junjung...barang2 hantaran tu, umi carik kat sogo ngan mid-valley mase sale krismas last week..dhiera beli la masa CNY sale pulak nnt..misti murah2 jugak...=)

FY berkata...

wedges best kan..tak lenguh sangat..stabil sket..hehe..kalau wallet + belt lelaki cuba try carik kat Polo Haus..byk design

miss ain berkata...

best nye da start beli barang hantaran. suka sangat part dhiera dapat hp. hehehe. :)

dhiera berkata...

@ umi: eh, tempat umi tak ada hantaran masa nikah ye. masa tunang je? jimat sangat la tu~ wowww

@ epa : tu la..list dah ada. boleh la start survey-survey dan beli! yeay!!

dhiera berkata...

@ tya : braun buffel ea? kat mane tu? hehehe.

handbag C&K! affordable tu~

@ gee : gee, ada simpan ea? tapi kite tak tahu buat. berapa lama selalu ye proses dia ea? 2 bulan ada? ok. kejap lagi kite singgah ok!

@ wink : fossil ea? ari tu akak tengok jam je. thanx yunk~

dhiera berkata...

@ cik mila : kite tak nak banyak-banyak mila. pening nak fikir~

@ ummi balqis : yeahh!! sama.. sireh junjung tu tak penting pun. tak ada pun xpe. huhu. kan kan kan? walaupun bukan gile gadget tapi really need new handphone now~ tu la, hopefully CNY sale berbaloi untuk diterjah!

dhiera berkata...

@ FY : betul betul betul.. wedges tak sakit kaki macam heels. nanti kite kena layan tetamu nak jalan sane sini. jadi, kena make sure selesa dan tak penat.

polo banyak design ea? orait dear~


@ miss ain : sekarang baru survey-survey je ain. tak beli lagi~

CIK MAY berkata...

tak beli jam kapel pun dear...my punye fossil putih....en.T punye ape ye...effience Limited Edition kot.lupe la...last 2 weeks bli set perfume kat bodyshop.cincin platinum pun dah beli.

ilaSham berkata...

Wahhh, Dhiera dan siap list nak buat hantaran..saya masih di awang-awangan lagi tuk belah lelaki..future hubster selalu ubah2 nak itu ini..susah nak hunting ;-((((

mrs irmidrza to be berkata...

wahhh...siap dah list hantaran!! bgus2..loreal elok ekk?? mr.irmidrza tuh tak mahu pakai ape2...tp dok complain...hahah...

Suria berkata...

suria beli alain delon (xtau btol ke x spelling ni, hihi) tp ade gak bkn leather pnye murah skit, rm88 kot camtu laaa..

Cik Azizah berkata...

ingatkan jijah je sorg bg hantaran kat lelaki warna pink. hahaha pink+purple memang serasi..hehe warna tema kawen jijah...lalala :P

beli sikit2 dear..nnt senang dah...jenama polo wallet n belt ok..kasut pon ok tp agak mahal la polo.

dhiera berkata...

@ may : oo.. may beli fossil ke? kite ada gak tgk dekat fossil. jam kite suka rm3k. tak mampu~ cincin may beli kat mane? hahaha semua nak tahu~

@ ila : selalu perempuan yg kejap itu dan ini. ni terbalik pulak ea.

@ suria : ok ok.. kite tahu. dia ada jual by katalog jugak kan?

@ jijah : hehehe... memenuhi kehendak mak dia nak warna purple. hehehe. polo ea? nanti try tengok la. hehe

dila v(^_^)v berkata...

hantaran hunting mmg memeningkan..tapi moment pening2 pilih brg tula nti yg akn kita selalu igt..rasa letih semua hilang bila tgk brg da comey terletak atas dulang hantaran..

slmt meng"hunting"kan diri ye dhiera ^_^

::SemuaCeritaDia:: berkata...

wah,blh ye xde sirih junjung..

nk gak mcm tu...hehhee...

tp parents kta sirih junjung wajib..

erkkk~

alahaaaiii~

Afzainizam berkata...

kalau barang tu boleh pakai masa nikah dan bersanding apa salahnya kira ok lah tu....

aku cadangkan halwa betik pasal mmg orang zaman dulu buat hantaran gubahan bunga halwa ni... kata orang pemanis perkahwinan tuuuu

asal tak membebankan kedua belah pengantin ok lah tuu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip hadapi temprature naik kereta

Lady WaiLiN berkata...

wahh..semua org pakai elianto..sama ler..yer saya gunakan elianto as a hantaran

My Life's Journey berkata...

Hahaha betul tu dear ..tak da bagi lagi ..sebab time tunang je ..kawin bagi cincin je hihi ..


selamat tahun baru dear ..umahhhh cayang dhiera ..yayyyyyyyyyyyyy

Suria berkata...

yup! betol syg...
tp kalo kt katalog xtau lah ade less ke x..

dhiera berkata...

@ dila : suke jugak moment tu walaupun masa e-day hari tu semua disponsor.

@ dia : depends pada family kot yunk. family kite xkesah~

@ afzainizam : hopefully boleh jumpa orang utk buat halwa ni~ thanx ya. u r d best stalker. hekhekhek

@ wailin : yeke? weee

@ umi : macam tu ea? kite baru tahu.. sangat jimat la macam tu. suke ye! happy new year jugak umi. cayang umi..muahhh

@ suria : oooo... suria beli dekat butik die la ea?