Rabu, 28 Disember 2011

Persediaan nikah : baju nikah Z

Salam pembuka bicara..

Semalam dah tengok kan, konon-kononnya baju resepsi untuk tunang saya. [entri ini] Kali ni nak tunjuk baju nikah dia pula. Hehe.

Majlis nikah kami waktu malam dekat masjid. Nak outdoor pun macam tak ada tempat nak outdoor sangat la kan sebab dah malam. Walaupun malam, ada jugak tempat yang terbayang dalam fikiran nak pergi bergambar.


Outfit untuk Z masa nikah nanti dah settle dah. Sebab saya buat sebagai hantaran masa bertunang hari tu. Z hanya akan pakai baju melayu simple yang boleh dijadikan baju raya dan juga baju sekolah. Hek. Baju melayu satin warna putih dan bersampin songket warna baby pink. Warna tema nikah kan white + baby pink. Songkok pun saya dah beli siap-siap. Songkok baldu warna hitam sahaja (kalau lah ada warna pink, mesti saya grab warna pink juga).

Patutnya nak update idea baju resepsi saya tapi mood melayang sebab mak ayah minta kami pertimbangkan untuk cepatkan tarikh nikah. Sekarang ni tunggu kata putus dari tunang sahaja.

Dah baca kisah cinta kami? Kalau nak tahu, klik sini ya! Kalau suka, silalah vote. Thanx~

xoxo

21 ulasan:

Suria berkata...

baby pink..? cun kan..suria teringin jgak tp tunang xnak..kehkehkeh

suria pn family mntk percepatkan, ye lah benda baik msti dorg nak cpt² kan, xsaba nk dpt menantu..huhu~~ :D

dhiera berkata...

@ suria : kite pun jenuh pujuk Z pakai warna pink. akhirnya, dia mengalah jugak. hehe

2 la, tunggu kata putus dari Z je. Sekarang ni, hold dl booking OP segala~

My Life's Journey berkata...

Hihi cantik warna pink .. sweet jer ..kalau umi en.abah pun tak mau pakai huhu

Asfiza berkata...

comey je wrna baby pink tu..tunang as nk nikah wrna purple...tp as bangkang dulu.kekekeke..sbb snding dh purple.

cik.mila berkata...

wah cepat kan date nikah? bila tu dhira? sebulan, 2 bulan awal..hehe..suke songket baby pink tu..tunng mila jgn hrp la nk pkai pink..huk

dhiera berkata...

@ umi : kena pujuk en. abah habis-habisan~

@ as : hahaha.. as pulak berebut wane purple nak pakai nikah atau sanding. sweet je~

Asfiza berkata...

hahaha..tp dia tau as suka purple dgn putih..

nur berkata...

kite pon teringin nak ada salah satu outfit yg warna pink,sebab mmg peminat pink...tapi my encik tak nak...huhu...so, mmg tak merasa dapat pkai warna pink...sedih..

Cik Azizah berkata...

wah songket pink..nak tgk la tunang dhiera pakai...hehe asben jijah xsuke nak pakai pink. hahahaha

aLya berkata...

lawalah cara letak baju n samping! like!

dhiera berkata...

@ mila : nak awal kan 3 bulan. betul2 lepas raye~ pengsan kejap!

@ as : sangat memahami la tunang as~ suke!

@ nur : tunang kita pun xnk mula2. tapi merayu2 jugak~ last2 dia nak asalkan bukan terlalu pink~

@ jijah : kite tak paham la kenapa lelaki ni anti pink. bukan jadi jambu pun pakai pink~

@ alya : thanx dear~

Asfiza berkata...

tp as anti dia pakai pink.muahahahaha....

iut,lepas raya tu bila dhiera..wahhhh....berdebar2 lah..
as pun lepas raya..akhir bulan 9 :)

izaFiza berkata...

hehe.kasi lilit reben la kat songkok tu kaler pink.hehe.

dhiera berkata...

@ as : macam tu encik naruto memang tak kan pakai pink la gamak ye~ hekhek.

mak kite suruh hujung bulan 8. masa merdeka.. scary la plak~ kena setting otak semua. pape pun tunggu keputusan Z.

dia kata tunggu bulan 2 nanti baru buat keputusan sebab takut dia dapat bomba. klo dia pegi bomba, men'janda' 2 bulan plak nanti. tak boleh jumpa, 3g segala. boleh berutus surat je. sedih kan?

@ iza : hahaha... nanti ada pengantin tak pakai songkok la plak kan? hekhek

Asfiza berkata...

wahhh..kena setting semua balik ni dhiera...
mesti pening...sabar yer....slow2...

tak boleh pakai pink.purple tak apa.hahahaa

mrs irmidrza to be berkata...

ni mesi kes pujuk gile2 suh pakai pink...hahaha...=P..

sweet pada bride la..heheh..tapi groom mesti nmpk jambu..hhehe...nway..nice choice..heheh..putih pink..hehe =)

Elyn berkata...

alaaa, at least dhiera dh ade date..kite ni??hari2 ayah tye dh dpt ilham ke?color baju sume?
adoiii...nk pengsan pon x bolee...huhu..

baby pink ok la utk Z..color die soft :)

dhiera berkata...

@ as : tu la. nak setting blk tu yg pening skit.

@ rin : hahaha... tahu tak pe. pujuk sambil keras hati nak pink jugak~ hekhek

@ elyn : elyn mesti lg stress kan? yela. asyik kena push2 je. sabar ye..

kite harap begitu la. susah jugak cari color yg sesuai dgn die ni~ hehe

My Life's Journey berkata...

Hai dear .. hihi nakal dear ni .. kalau tak dapat jugak pujuk en.abah pakai pink ..ap kata umi kentut je dia hahahhaha


dear .. nak baca entri baru ..dah mengiaw dah umi ni :)

dhiera berkata...

@ umi : hahaha...umi lagi tak senonoh. suka kentut2 dekat orang~ hek

ala, kite lambat update rini. busy~ sampai mengiaw dah umi ni tunggu. pegi bace cepat~

Afzainizam berkata...

eeemmmm cantik dah tu.... kalau aku ikut ajerrr asalkan sepadan ngan kulit

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip hadapi temprature naik kereta