Jumaat, 16 Disember 2011

Perihal nikah dan majlis resepsi

Salam pembuka bicara..

Buat yang dapat timeline saya, mesti tahu bulan ini punya plan adalah rancang tarikh, tempat, tema etc tu.

Semalam, lepas berbincang dengan Z. Kami discuss semula semua perkara ni. Sebenarnya, sebelum bertunang lagi dah bincang dengan Z bersama-sama ayah dan emak saya.

Perihal nikah
Tarikh : 9.11.12 , Jumaat (Sama dengan ulangtahun cinta kami)
Masa : Malam
Tempat : Masjid (masjid depan rumah jerk. he)
Tema warna baju : Off white + baby pink


Tema warna hantaran : Pink (dari saya) + purple (dari Z)




Perihal majlis resepsi
Tarikh : 10.11.12, Sabtu
Masa : Siang
Tempat : Belum confirm
Tema warna majlis : Ton kuning + champagne + putih



Perihal majlis bertandang
Tarikh : 9.12.12, Ahad
Masa : Siang
Tempat : Rumah
Tema warna majlis : Belum confirm

Majlis resepsi di rumah saya tak confirm lagi nak buat kat mana sebab saya dengan ayah nak buat di dewan. Mak pula nak buat kat rumah sebab takut tak ada orang tengok-tengok kan atuk dan nenek. Last-last nanti buat kat padang saja lah gamak ye.

Tema warna rumah Z pun tak confirm sebab Z kata nak bincang dengan family dia dulu. huhu

Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan, Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki. Murahkanlah rezeki kami dan tabahkanlah hati kami. Ya Allah, permudahkanlah urusan pernikahan dan perkahwinan kami.

xoxo

20 ulasan:

Asfiza berkata...

aamiin...semoga urusan dhiera dan z dipermudahkan...:)

cantik warna dhiera pilih tu :)

My Life's Journey berkata...

Amin2 ..semoga segalanya berjalan dengan lancar :).

Cantik combinasi warna dhiera nak kahwin nanti :)

Memory of A Time berkata...

dhiera... kalau wat kat padang pun ok juga, bole buat garden theme... :wink : wink

Suria berkata...

amin..
semoga Tuhan permudahkan urusan b2b semua ;)

*rajin dhiera, suria timeline lgsg xde buat..tema pn bercanggah lagi...hehe

Atiqah Ahmad berkata...

insyaALLAH, semoga dipermudahkan urusan. :)

fatinfaqhtee berkata...

babe, date u sama dgn i la ;)
nikah 9 Nov 2012 -malam
majlis belah i 10 Nov 2012
tapi majlis laki 11 Nov 2012-( anniversary ke-4 kami ) =D

Miss Ika berkata...

Dear,
your solemnization theme same as me.
Cantik kan baby pink.
Kelihatan sgt match dengan tema majlis. :)

dhiera berkata...

@ as : thanx as. amin~

@ umi : tq umi. amin. cantik kan kan. hek

@ ain : nanti orang kampung pelik plak kang buat kat padang. hahaha. tak pasal2 orang ingat ada hari keluarga. he

@ suria : kita buat timeline supaya senang nak track perjalanan kerja je~

@ atiqah : terima kasih ye dear.

@ fatinfaqhtee : yke? yeay!!! ada pengantin yang sama2 jugak wedding date.

@ ika : yke? baby pink sangat cantik~ sangat sesuai dengan tema suci-suci gitu~

ilaSham berkata...

Wahhhh, dhiera cepatnya dapat tema..good luck awak..semoga dipermudahkan segala urusan..saya just dapat tema belah saya je coz majlis bertandang kecik2 aje..mungkin recycle baju aje..kih3..

SitiHalisa [Lysa] berkata...

Aminn. Goodluck dear! :)

Sha Rya berkata...

Dhiera dearest...
May you have a wonderful wedding..
Semoga segalanya berjalan lancar dan moga dipermudahkan... Amin..
Take care..

Anis_Apis berkata...

purple pink is a never fail combination. sweet sgt. nak pakai pink jugak, tp encik tunang x nak...huhu.

Illi Hzbull berkata...

happy preparing :)
moga semua bjalan baik

Rosy Sharz berkata...

Amin Amin Amin Ya Rabbal Alamin...semoga dipermudahkan segalanya buat dhiera & pasangan ^_^

::Aja:: berkata...

dira!!!aaaaa.xmo la sama..taula bff.huk3..aja baru plan nak buat hntaran pink purple coz my nikah theme will be purple color..so..aja bgi purple to him..and he will gv pink to me..aiyakk..huk3

cik.mila berkata...

nice theme y dhira pilih..moga dpermudahkan semuanya..amin :)

dhiera berkata...

@ kak ila : org yg kenal rapat gn saya mesti tahu saya suka prepare awal2. xpe, yg penting tujuan walimah kita nak hebah2 kan perkahwinan kan?

@ lysa : thanx dear~

@ sha : terima kasih sha! sha kena kuat ye!!

@ anis : kite pun jenuh pujuk tunang kite ni~

@ illi : thanx dear. amin~

@ rosy : amin

@ aja : eiii...aja xcakap pun. aja kate tema putih purple je.. ala, kite dah plan la. lagipun, mak dia memang nak bg purple.

@ mila : amin mila. doakan kite!

nia berkata...

i saya adore semua combination colour. lagilagi champagne. mau jugak warna itu ^^ :p boleh boleh? dhiera, doakan kamu dipermudahkan dalam segala hal :)

mrs irmidrza to be berkata...

tema kuning dear...=) ceria...may allah bless u and permudahkan urusan...=)

dhiera berkata...

@ nia : boleh2. kita tak kesah pun~ huhu

@ rin : amin~