Khamis, 29 Disember 2011

Idea: baju resepsi perempuan

Salam pembuka bicara..

Hari tu nampak rina update pasal idea baju sanding, saya pun nak jugak. he. Rina tiru boleh?

Jom intai mana satu baju untuk resepsi yang menjadi idaman kalbu saya. hahaha. Nak main teka-teka jugak macam rina. Jom teka mana yang saya hampir sama dengan pilihan hati. hekhek

Pilihan 1

Pilihan 2

Pilihan 3

Pilihan 4

Pilihan 5

Pilihan 6

Pilihan 7

Pilihan 8

Pilihan 9

Pilihan 10

Pilihan 11

Pilihan 12

Pilihan 13

Pilihan 14

Pilihan 15

Korang suka yang mana? hehe. Sumber dari pelbagai sumber. Google, blogshop, blog cik lijah

xoxo

28 ulasan:

Ezza Z berkata...

ezza suka no 2 & 3.
sebab boleh feeling2 kurus padahal demok.

Schaz berkata...

suka design 1 tp warna 5! ;p

Asfiza berkata...

as suka pilihan 8 dan 9 :D

cik.mila berkata...

suka y paling bwh..simple..hek

My Life's Journey berkata...

wauuuuuuuuuuuuuuuu sungguh menarik la dear .. agaknya yang mana satu pilihan hati dhiera?

adibahrisha berkata...

pilihan spuluh cntik!!! simple and gorgeous!

daLiLa berkata...

woaaa lawa2 la plhn dhiera..tp sy plg suka design 1 6 and 7..

dhiera berkata...

@ ezza : kan~ kite pun suka gak baju macam tu nampak kurus tinggi

@ schaz : warna pastel! cantik~

@ as : 8 tu simple kan? 9 pun cantik sebab butang2 tu

@ mila : sangat cantik!

@ umi : jeng jeng jeng.. yg mana satu ni?

@ adibah: kan kan kan...

dhiera berkata...

@ dalila : yg 1 tu lepas je tengok cerita gulliver's traveller terus google. sebab suka sangat~

Suria berkata...

suria pilih start dr no.4 sampai akhir..huhu tamak²!! tp ape bleh buat semua cantik...hihi tp yg paling menawan no.13 yg Bella pakai nmpk simple tp meletop :D

cik chinta berkata...

yang, i x bli pon resin tu. sbb klo bli jar yg blum pnah guna, botol dia kedap udara. org tu letak resin sbb dia recycle blik jar tu. jadik dia buang pengkedap udara nye tu :)

iizla berkata...

pilihan 1 cantik..sebab bersmbung kat tangan. hot & unik sgt nampak!!!!

Cik Azizah berkata...

9 cantik butang dear! sheira ayob pakai pon cantik..simple jer..

sitinazirah86 berkata...

ira suka 9 dan 14

xi da ya berkata...

pilihan 6 tu cantik!!sbb suke biru kot..hehe.
sume jenis mcm dress labuh eh?cube tgk kt puteris.bleh tahan gak baju nye..mine nye bj sanding nnt from puteris.:)

nia berkata...

saya mata jahat. saya suka semuaaaaaaa! awk buat nanti review ok segalanya. kita belajar dari awk boleh kan kan

Nazirah Faiz berkata...

saye suke pilihan 11 & 15. cantik.. simple and sweet sangat

Liya Laa berkata...

Liya mmg jth hati dgn baju Bella tu.

Lady WaiLiN berkata...

baju no 9 tuh saya pnh npk kat fb..dia nak sewa..mahal tuh..saya amek idea from dia la

mrs irmidrza to be berkata...

miza pilih 9 ngan 13...suka!! =)

Miss Amateur Cook berkata...

saya suka semua! ^_^

dhiera berkata...

@ suria: amboii.. tamak ea.

@ cik chinta : kalau baca dan tengok betul2, resin tu dia bukan buat utk absorb udara tapi dia letak dalam penutup. dia tak recap balik pun bekas tu.

@ iizla : mula-mula tgk baju tu masa tgk cerita gulliver's traveller terus suka!

@ jijah : cantik kan~

dhiera berkata...

@ sitinazirah : ramai suka butang2 ni~

@ xi da ya : suka baju kak lijah ea. baju tu sangat simple dan gojes~

@ nia : nia ni dah start bermata jahat tengok semua baju. heheh

@ nazirah faiz : baju kamu mesti berpatch lace dan beading di atas ye kan?

@ liya laa : baju bella sangat dikagumi kan?

dhiera berkata...

@ wailin : yke? tak tahu la~

@ rin : baju bella lagi!

@ miss amateur cook : alamak, nak panggil ape ye? tamak ea semua suka~ hehehe

CIK MAY berkata...

i like no.6!

Afzainizam berkata...

eeemmm suka kalau putih semuanya... nampak mmg suci...

merah pun nampak cun dari jauh orang dah nampak pengantinn mana satu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip hadapi temprature naik kereta

nona fafa berkata...

dhiera, sangat suke 3, 6 and 14.. 15 pun santek ^_^

3 n 14 haruslah sebab PURPLE! hehe..
n me too heart dress..so rambang mata jugak yg pilihan kat sini banyak sangat dress..

15 cantek..tu kaler mcm peach gelap or coral kan? tengah nak cari dress kaler camtu utk sanding ni..pening.. toink toink.. @_@
hehe

dhiera berkata...

@ cik may : no 6 baju kak lijah!! cantik kan.. kos pun jimat buat baju tu

@ afzainizam : putih itu suci

@ nona fafa : kite rase no 15 tu warna coral tapi tak tahu lah. sebab lighting warna kuning ni mengaburi mata~