Selasa, 15 November 2011

Mekap bertunang

Salam pembuka bicara..


Untuk mekap, saya memang tak ada hire sesiapa sebab saya memang sudah set in mind untuk mekap sendiri. hu. Saya plan untuk mempunyai mekap yang natural sahaja. Jadi, mekap sendiri pun boleh dengan bantuan my bestie. he.

Saya dan laling masa pergi wedding my friend dekat Banting. Suka tudung pengantin perempuan

Pertunangan saya mungkin merupakan pertemuan pertama kali saya dengan bakal keluarga. Bukan semua lah sebab sepanjang saya beraya dan bermalam di rumah Z aidilfitri lepas, ramai juga ahli keluarga dia yang saya sudah jumpa. huh. Tak surprise langsung.

Jadi, buat yang baru pertama kali nak berjumpa dan berkenalan tu, biar lah dia kenal rupa saya betul-betul supaya tak silap orang nanti. he. Hasilnya macam mana? Lepas majlis baru reveal ok!

xoxo

16 ulasan:

Cik Fifi berkata...

Makeup sendiri pun bagus juga..jimat duit..lagipun saya rasa bertunang ni tak payah la over sangat.asal kemas dan cantik pun ok!

My Life's Journey berkata...

Hihi cantik pasangan pengantin tu ..dhiera ni ambik aura diorang ye :). Tak pe dhiera ..mekap santai pun cantik gak sebab ..dhiera memang cantik :)

ain - MOAT berkata...

dah nak tunang sabtu ni ke..ahad ni yer? congrats yah! (^_^)

syuhaidah berkata...

i pn makeup sendri..gud luck dear ;)

dhiera berkata...

@ cik fifi : tu la kan~ memang dah decide dari awal nak mekap sendiri. nikah pun tah2 mekap sendiri. huhuhu

@ umi : dorang sepadan kan? suka tengok~ memandai je umi kan

@ ain - MOAT : ahad ni. thanx

@ syuhaidah : yke? thanx dear~

FarEast berkata...

dhiera : nanti wat review taw.... t majlis faiz pun faiz akan makeup sendri... uhuhuhu ape la jadi nanti... my mucuk cakap dia suka klu faiz just pakai mcm slalu faiz pakai... little off celak + lip glose... x payah eye shadow+ blusher... ERKKK... sudah... mcm biasa g office mcm 2 jew la.. adoi..

Suria berkata...

betol dhiera jimat make up sndri, suria pn aritu beria dh akak nk tlg make up kn, siap dh beli semua..alih² dia x confident plak, nk make up sndri jahanam lah muke ni, terpaksa amik MUA gak..rm200 gak lah terbang...nsb baik puas ati, lega skit..hikhik :D

dhiera berkata...

@ faiz : la...nape macam tu? cakap la nak pakai eye shadow blusher semua~ baru naik lagi seri ye. he

dhiera berkata...

@ suria : yke? dah tbe2 tak confident kan. redha je la amek MUA~

wailin berkata...

upahla org solek..skrg solek jerk ada yg murah..solek je 30-50inggit jerk..hari penting...have to sacrifice a bit

dhiera berkata...

rm30-50??? ada ke dekat mane?
kat sini standard untuk tunang paling murah pun rm150. tapi hasil tak berapa cantik la kan? mekap sendiri look better~

nuraien berkata...

nie ke org yg rajin msg aien 2..cantiknye daknye..=)

dhiera berkata...

aien teka kite yg mana satu ni? he

::Aja:: berkata...

hehe..bersediala ye..aja hr tu malas nak fikir sbb selama ni mk up simple2 jew.so MUA aje la pling mudh..asalkan ada bdget..

dhiera berkata...

@ aja : itu la.. utk tunang ni memang nak yg simple je sebab ada lagi family dorang yg tak pernah jumpa kan?

Lady WaiLiN berkata...

dhiera duk mana..akak btpht..akak duulu tunang...lengkap pelamin..solek n aksesori..400..yer mmg kostly skit..but event once in a lifetime better fikir btl2..kang jadik mcm aku asik makan hati jerkkk..ha ah..akak solek bertandang 30 jerk