Rabu, 2 November 2011

Intip: Baju tunang

Salam pembuka bicara..

Hari ini lambat update sebab saya pergi ke Kuala Selangor dan Sungai Besar. Baru je sampai rumah. Memang plan nak bercuti pun hari ni sebab nak cari barang sikit-sikit. Tapi tak dapat apa-apa pun. Penat ada la.

Saya dah ambil baju tunang dari nenek saya. wink wink. Jom intai sikit. Kos membuat = free. Lagi lah suka!


Nak siap kan baju ni, jarum mesin jahit nenek saya siap patah 5 kali. perghh... Nenek kata nak buat baju tunang dengan baju nikah mak saya dulu pun tak ada sampai macam ni. Kain lace tu tebal sangat.

Ok. Dah treaser baju. Masa untuk update checklist!

xoxo

31 ulasan:

Asfiza berkata...

sonoknya ada org jahitkan...
as tak tahu nk hntr mana..hntr kt nenek dhiera lah..dpt free..hehehe

Fariza berkata...

wow. dh siap ea. hik3. nanti tjk full ok.

dhiera berkata...

@ as: boleh je... nenek kita selalu amek upah jahit baju kurung rm20/ 25 je.. klo tak silap la..

@ fariza : dah siap dah~ he. ok.. 20.11 nanti kita update full view. he

Asfiza berkata...

haa..boleh lah as hntr baju nikah as..:))
rumah nenek dhiera kt mana?

dhiera berkata...

uik, serius ke ni? rumah nenek kita dekat kuala kubu bharu la~ dtg cn dekat exit tjg malim atau behrang~

mrs irmidrza to be berkata...

waaa...menariknyer ade orf tolong jahitkan..murahnyer..20-25 je kos upah..boleh ke dhiera?

dhiera berkata...

yang kita tahu, upah baju kurung yang nenek kita jahit memang harga tu. tapi kalau buat macam baju tunang kita tu, kita tak pasti la berapa nenek kita caj~ he

::Aja:: berkata...

hijau.lalalala.tiruk2..hehe..em..bj biasa kalo area kg mmg la 20-30 je rege..tp bj kain cntek kan?smpai 5x patah jarum kowt.xkan 25 jugak.heheh..mst nenek ko amok 100 jugak...:D

dhiera berkata...

aja, tema raya i tahun ni kan hijau. guna langsir raya. alang2 hijau terus.

eii, aja ni~ kan dah tulis kat atas tu free. nenek i tak caj la syg oiii~

WaTy berkata...

wahhh cantik nye~~ kaler soft green eyh. nice~~

dhiera berkata...

yippie waty~ waty emel waty besok kite reply ye...

My Life's Journey berkata...

Bestnya .. mesti dhiera cantik nanti ..tunjuk gambar kasut pulak dhiera ..ai ai sibuk je umi ni hahaha

dhiera berkata...

umi.. entri hari ni ada gambar kasut. pakai kasut lama je~

Asfiza berkata...

dhiera..kebetulan..rumah tunang as pun kat KKB..2bulan sekali as pergi sana...rumah tunang as kat Kerling..

dhiera berkata...

@ asfiza : yeke? rumah nenek kita ke depan lagi. dekat sangat dengan tanjung malim. nanti, kita tunang. as dtg la sini~ he

Asfiza berkata...

ohh..depan lagi?
nak alamat..nti as usulkan kat Incik Naruto..hehe

dhiera..tmpt tunang duduk..belakang dia ada sungai dgn air terjun..:)

dhiera berkata...

ok.. nanti kita bagi ye~ uik, dekat dengan sg inki ke?

Asfiza berkata...

sungai inki?entah..hehehe
yang as tahu rumah dia dekt dgn kolam air panas kerling...hehe
as selalu turun kt KTM KKB..nti dia amik as kt sana..:)

dhiera berkata...

rajin jugak la ye as datang sini~ amboiii

Asfiza berkata...

heheheeee..kitaorg gilir2 dtg..bulan ni as dtg sana..bulan depan dia dtg rumah as..hehe..

dhiera berkata...

wahh.. best ye. siap gilir2 lagi~

Asfiza berkata...

mana ada best..sebulan sekali jumpa..nk pau dia pun sebulan sekali jer..haha..
dhiera pnya bakal tunang duduk mana?

dhiera berkata...

hahaha... selalu klo as dtg kkb pergi mane je? bakal tunang kita orang pahang tapi kerja dekat klang~ he. selalu kita pergi klang sbb sana ada macam2. hahaha

Asfiza berkata...

oohh..klang..dhiera lak org mana?
as jrg g klang..kalo g pun mlm raya.best giler...hehe

as dah deal dgn ezzrix...bagus lah dia..cept je jwb reply emel as :) harga pun murah..as ingt nk amik dia lah :)

dhiera berkata...

kita selalu tak reti nak jawab soalan kita org mana. hahaha

kita lahir dekat klang. tapi sekarang tinggal dekat KKB dgn nenek. family semua dah pindah sini sebab tak ada yg nak jaga atuk nenek. he. kita keje pun dekat tjg malim je..

eh, yke? tu la.. reasonable kan? cara ezriq bisnes memang best. sebab cakap je bajet berapa untuk 1 kad. dia akan cbe dpt price yg murah2. nanti kita tunang, dia dtg sekali. boleh la klo korang nak kenal2. he.

Asfiza berkata...

ohh..org selangor jugak lah ni?hehe..samalah kita....

a'ah,betol tu..as dpt 0.35sen utk kad khwin yg as idamkan..hehe..eh?yeker dhiera?haaa...as kena dtg ni..hehe...leh kenal dia dan sembang2...

dhiera berkata...

@ Asfiza : yee...selangor merah kuning. hek

yke? best la.. dah jimat byk dh tu. mesti cantik kan kad idaman as 2~ betul2.. dah kenal2 nt, mana tahu dpt lg murah~ xdpt murah pun, dpt free gift macam2 kan? hek

Asfiza berkata...

as suka kad yg sekeping tu jer..senang..ezrix suh as design sndiri..hehe..nti dia dah design baru dia tunjuk kat as..hehe

dhiera berkata...

@ Asfiza : eh, sama lah. kita pun minat jugak kad yg sekeping macam tu. eh, macam mana boleh sama ni~ hek

oo..kire ye nt, as buat draf bg dekat dia. then, dia akan design the new one. baru tunjuk dkt as la ye~ best ye!

Asfiza berkata...

ehh..samalah selera kita..hehee...
haa..pandai...hehe:)
as tunjuk kad yg as nak..then as bagi contoh design dan wrna yg as nak..
then nti dia draf 3 contoh kad..kita pilih mana yg berkenan..then kalo setuju,kena byr deposit..:)

dhiera berkata...

tula kan? hek
tak lama lagi boleh la dpt kad dr as plak~ he