Khamis, 10 Mei 2012

Senarai semak ringkas

Salam pembuka bicara..


Dah lama tak update senarai semak kerja kahwin saya. Ticker menunjukan ada dalam 3 bulan 2 minggu sehari sahaja lagi. Meh nak update senarai semak kerja kahwin secara ringkas pula kali ni.


- Tarikh, tempat dan masa 
- Warna tema 
- Hantaran lelaki - Almost done. Stokin je belum beli.
- Hantaran perempuan - Almost done. Kasut belum beli. Tambahan, telekung dan sejadah belum setel juga.
- Kursus kahwin 
- Ujian HIV 
- Legal document - Not yet. Buat pun tak valid lagi
- Jumlah tetamu dan senarai tetamu
- Jamuan nikah dan menu
- Jamuan walimah dan menu
- Kanopi
- Kek nikah
- Pulut kuning + cup cake
- Kad jemputan - Dalam proses
- Aturcara - Consider done
- Mekap - Pending. Belum sempat nak buat trial
- Henna 
- Pelamin - DIY. Barang-barang dalam pembikinan
- Baju nikah lelaki
- Baju nikah perempuan - Masih dalam pemasangan manik.
- Tudung dan veil - Tudung belum decide. Veil redeem hadiah
- Baju resepsi lelaki dan perempuan - Cuti sekolah 2 minggu nanti baru first fitting
- Kasut pengantin lelaki 
- Kasut pengantin perempuan
- Kain buat pengapit perempuan 
- Kain buat pengapit lelaki
- Photographer - Revised balik. Macam tak nak guna khidmat pak su.
- Videographer
- Door gift
- Bunga pahar
- Handbouquet - Fresh flower. Lambat-lambat pun tak pe
- Entertainment
- Penunjuk arah
- Guestnote
- Photo canvas
- Welcome signage
- Bunga manggar
- Bunga penanggah
- Penginapan tetamu
- Spa
- Honeymoon - Hotel je belum tempah


Tak banyak beza pun dari yang lama. Yang kecil-kecil tu belum setel lagi. Pening. Kerja berlambak.


xoxo

20 ulasan:

picairin berkata...

dhiera kawen akhir bulan 7 eh? before puasa?

puan.mila berkata...

yunk! kite interview esok..doakan ye..hehehe

Syazlina Khairuddin berkata...

bestnya tgk b2b buat checklist..sy x banyak progress lagi..hehe

Diyana berkata...

Sabar la...nak wat cane kan...tuntutan hidup...
sikit2..lama2 mesti siap semuanya...
good luck~

anakpakshaikh berkata...

singgah baca entry...

bila tgk tarikh kahwin.... erm sehari awal dari saya. insyaallah, saya 25/8/2012.

Dell berkata...

banyak dah tu . ;)
JOM JOIN JOM . ^__^
http://makeuppengantinqaseh.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-qaseh-aziz-bridal.html

Fana | Aqim berkata...

wah..semakin siap semuanya..fana pulak baru nak start! adoiyaii..@_@

My Life's Journey berkata...

waaaaaaaaaaa tak lama lagi ni dear ..chayok2!! umi doakan segalanya berjalan dengan lancar ..amin2

BLuRpL3 berkata...

chaiyok dhiera! hehehe =p

fatinfaqhtee berkata...

gud luck yunk !

FEDO berkata...

Wah. Bicara tentang kahwin.

dhiera berkata...

@picairin
tak la..kite kawen hujung ogos~ hehe

dhiera berkata...

@puan.mila
mila, mcm mana interview?

dhiera berkata...

@Syazlina Khairuddin
tak pe.. slow-slow ok!

dhiera berkata...

@Diyana
orait~

dhiera berkata...

@anakpakshaikh
yke? semoga dipermudahkan~

dhiera berkata...

@Dell
ala...kite tak sempat nak join~

dhiera berkata...

@My Life's Journey
doa kan ye umi~ thanx

dhiera berkata...

@Fana | Aqim
tak pe fana.. slow slow ok!

dhiera berkata...

@BLuRpL3
thanx darl!