Selasa, 8 Mei 2012

Intai-intai : bantal duduk nikah

Salam pembuka bicara..


Memandangkan saya memang tak hire mana-mana butik untuk majlis saya tak kira samada nikah atau resepsi, jadi semua barang perlu disediakan sendiri. Semuanya DIY you olls.


Nah ini treaser untuk bantal duduk masa nikah nanti. Khas buat Raja dan Ratu Sehari.




Well, DIY bantal nikah saya ni separa DIY je. Sebab beli bantal yang ready made je. Macam bantal hantaran saya tu. Beli bantal ni sebab kebetulan Giant buat offer murah-murah. Bantal ni besar. Muat lah untuk 2 orang duduk. Panggil pengapit duduk dekat-dekat atas bantal pun boleh. Pengapit pun nak ambil berkat pengantin. Mana tahu jodoh cepat. hakhak


Saiz bantal adalah 32inci x 32inci. Tak silap unit dia inci. Harga asal bantal ni hampir RM50 juga tapi sebab kebetulan ada promotion dapatlah harga RM30 lebih. Jimat lah hampir RM20. Ok la kan? Nak lagi jimat adalah jahit dan buat sendiri. Saya bila datang bab menjahit memang lemah lutut sebab tu suka yang ready made ni murah-murah. hakhak


Plan tak aci saya macam biasalah. Beli lagi kain ela untuk buat sarung bantal. Dah beli pun kain buat sarung bantal duduk masa nikah ni. Untuk 1 bantal guna hampir 2 meter kain bidang 60. Tak ingat lah semeter kain saya beli berapa ringgit sebab resitnya dekat mak.


Full review, tunggu lepas nikah ok!


xoxo

4 ulasan:

::Aja:: berkata...

nak duduk2 atas bantal nikah dira.yeyeye..kamu sila duk atas lantai yek..:P

IMaH berkata...

Murah! sebab selalunya bantal nikah angready made tu harga mau cecah beratus. Tapi kalu pandai DIY mmg boleh save budget. tak sabar nak tengok hasil bantal nikah awak nanti.

aizu's life berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
puan.mila berkata...

Tak pakai sarung bantal pun dh cantik..hekhek