Khamis, 6 Disember 2012

Review nikah: hantaran purple pink

Salam pembuka bicara...


Kali ini adalah hantaran suami kepada saya. Saya kira-kira ada 8 hantaran. Bila tanya hubby, hubby kata 7 hantaran je. Satu tu tak kira. Apa yang tak kira pun saya tak tahu. Layan je la.


Hantaran ni dibuat oleh adik beradik suami dan jiran rumah mak mertua saya.
Tema: purple pink

Hantaran 1: Kek keladi
* Tak rasa pun kek ni sebab dia dah berair macam dah basi. Tapi mak kata bahagian atas je yang macam nak basi.



Hantaran 2: Handphone, jam tangan dan cermin mata hitam
* Handphone setiap hari pakai. Jam setiap kali keluar akan pakai jam ini dan cermin mata tu kalau silau atau nak tidur dalam kereta mesti pakai. hehe



Hantaran 3: Kek coklat fondant
* Kek ni sangat sedap tapi fondant dia sangat manis. Tak suka fondant!



Hantaran 4: beg tangan
* Ayah saya cakap beg besar sebab nak isi botol susu anak, pampers anak. LOL. Ayah!



Hantaran 5: Kasut
* Platform shoes ni suka sangat! Tapi baru sempat pakai masa resepsi dan bertandang sahaja. Bertandang tu pakai kejap sebab dah pregnant kan. Nak pakai tinggi-tinggi ni takut sikit.



Hantaran 6: Barang mekap elianto
* Setakat ni belum pakai pencuci muka tu (dapat free), make up remover sebab yang lama ada lagi dan blusher je sebab yang ada tak habis lagi. Yang semua dah pakai, i love elianto! Masa bertandang, saya mekap sendiri. Alat-alat ni la yang saya pakai. Huhu



Hantaran 7: Telekung dan sejadah
* Memang pakai telekung ni dekat umah. Telekung yang saya pakai sebelum ni dah simpan dekat ofis.



Hantaran 8: Sirih junjung



Kan saya cakap ada 8 hantaran. Musykil. Tapi  tak pe dah selamat pun kahwin. Haha.


xoxo

10 ulasan:

Mira Adzlia berkata...

hahaha..tol kot ape ayah kamu kate tu...

Nursaila Norman berkata...

xpe la 8 pun..hehe..dh selamat dh :) selamat pengantin baru :))

IMaH berkata...

Cantiknya. suka bunga2 tu. comel dan kiut miut mcm pengantinnya jugak.hehe

puan.mila berkata...

skrg dh boleh pkai platform shoes tu...teheee :P

Anna Boleyn berkata...

Cantik2 hantaran awak. :D

dhiera berkata...

@Mira Adzlia
soon! hehe

dhiera berkata...

@Nursaila Norman
awak tu yang pengantin baru. kite dh 3 bulan dh..

dhiera berkata...

@IMaH
pengantin memang kiut imah. hakhak

dhiera berkata...

@puan.mila
kena tunggu lepas pantang mila..

dhiera berkata...

@Anna Boleyn
hiasan ringkas je dear..