Selasa, 19 Jun 2012

Percubaan mekap dan pre-wedding tak dirancang

Salam pembuka bicara..


Hujung minggu yang lepas, minggu yang sangat hectic.


Hari sabtu, saya kerja half-day. Terus berkejar ke kenduri kawan sekolah. Jumpa-jumpa, peluk cium ramai-ramai. Terus tunang ajak balik kampung saya. Plan nak pergi kenduri kahwin waty juga tapi sebab tunang dah buat muka kena tunggu lama, terpaksa lah mengalah.


Tapi on the way balik kampung hari sabtu tu, MUA saya call tanya saya nak buat pre-wedding sekali tak? Sebab dah alang-alang mekap kan. Sekali harung la katanya. Tapi masalahnya, saya ok je . Cuma tunang je yang tak nak. Malu kononnya. Sumpah tunang saya memang nampak kaku bila bergambar. Kurang pandai untuk buat beberapa aksi. Kutuk orang macam sendiri pandai je. LOL


Outcome yang terjadi pada hari ahad adalah:: plan asal nak buat trial mekap je. Last-last, terjadi pula unplanning pre-wedding. Shoot sampai penat. Mula-mula, berangan dengan MUA nak shoot atas air sebab ada pool yang tengah-tengah ada batu-batu untuk jalan kat situ. Tapi OP kata kurang cantik melainkan dia masuk dalam air. Lagipun, shoot tengah hari yang panas terik lagi berjerebu memang buat spoil gambar. huh!


Entri lepas [tekan sini] ramai yang tanya contact MUA yang pertama tu. Maaf lupa letak contact.

Nama: Lia
Nombor telefon: 017-5518283


Dalam entri tu, saya tunjuk gambar ini kan?



Untuk trial make up kali ni, saya try Kak Lia juga. Ini hasil Kak Lia terhadap muka saya.



Shading pada hidung tak cukup blend. Tunang dah highlight pada kak lia. Kak lia pun dah alter sikit bagi nampak ok. Yang lain memang ok. Base dia cun! Tak pecah dan tak tebal.


Untuk pre-wedding pula, kawan-kawan kak lia juga ni sebab tu dapat murah habis. Saya ambil yang shoot and burn sahaja. Tapi adalah dalam 12 keping gambar yang akan di edit. Tempoh shoot adalah shoot sampai penat. Berapa kali tah kami rest sebab dah penat sambil-sambil tu photographer cari idea untuk shoot.


Nah ambil treaser dulu!



Review penuh besok-besok la ye.


xoxo

13 ulasan:

picairin berkata...

wah.. u look diff sangat...=)

My Life's Journey berkata...

piwetttt .. cantik2 ..(^_^)

My Life's Journey berkata...

piwetttt .. cantik2 ..(^_^)

Syazlina Khairuddin berkata...

best2 buat prewed..nnt bole letak gambar tu dekat bunting ..hehe

Dell berkata...

cutenya dhiera make up ! ;)

nuha hayati berkata...

wa santik!!!

cik CT berkata...

amek gmbr tuk pre wedding....best!

HazyIsle berkata...

nampak sweet sgt make up tu..walaupun kureng sket..tp its cool~

(●*∩_∩*●) berkata...

Hye Diera..
Sue nak tanya..biasanya kan, kalau nak test mekap before majlis dgn MUA yg memang kt hire untuk wedding kt nnti, kena charge ker?

Liya Laa berkata...

Haah la..hidung nampak pelik je.huhu

Serigala Maroon berkata...

chantekkk! :)

Cik Fifi berkata...

Orang sebelah tu mmg nmpk kaku pun..hehe

fatinfaqhtee berkata...

cantik !