Isnin, 14 Januari 2013

Review resepsi: baju resepsi champagne kekuningan

Salam pembuka bicara...


Baru nak review pasal busana masa resepsi dekat rumah saya hari tu. Buat reader lama-lama mesti tahu saya menang contest stunning me!! by qaseh elyn dari elyn creation yang dapat shawl dan veil. [klik sini]. Dah alang-alang menang contest, saya tempah baju terus dengan elyn creation.


Its just simple dress sebab saya plan nak pakai lagi nanti. Itupun, kalau berat tak naik la. Hahaha.



Saya pilih warna champagne kekuningan. Material yang saya guna untuk dress saya adalah:
- top dress: bridal satin.
- kain : chiffon silk
- inner kain: satin
- embellishment: beaded lace + 3D flower + beads
- shawl: chiffon silk + beaded lace + beads
- veil: soft net + pearl + 3D flower


Untuk baju suami pun tempah sekali dengan elyn creation ni. Material untuk baju suami adalah duchess satin. Sampin dan tanjak pilih warna putih benang silver.


Untuk kasut pula, suami pakai kasut hitam yang dia pakai pergi interview sebelum ni. Kasut tu jarang-jarang pakai kan. Saya pula pakai kasut yang saya beli dekat Setia City Mall yang telah saya DIY kan dengan tambah kerongsang. [klik sini]



Baju ni dibuka untuk disewa. Siapa yang berminat boleh PM saya di facebook "dhiera wedding rental" atau emel saya sahaja.


Butiran vendor, elyn:
Contact number: 012-6021075
Emel: elyncreation@gmail.com 


xoxo

13 ulasan:

cik mah berkata...

cantik...ala2..comel je kasut...

*wink* berkata...

dhiera..dutchess satin tu beli kt mna..mahal x

Mira Adzlia berkata...

kreatif gitu..cntik kasutnya :)

nurul berkata...

nice!www.the-simpleme.blogspot.com

saya-mahu-kahwin berkata...

cantik kasut..sewakan jugak ke dhiera?

khadijah berkata...

cantik dress tu, simple tapi nice, colour pun cantik, dress macam ni boleh pakai mase dinner kan :)

dhiera berkata...

@cik mah
thanks dear!

dhiera berkata...

@*wink*
itu kite mintak elyn creation belikan~ tak sure dia beli berapa. tapi kalau bridal satin tu, kite dapat rm55/meter

dhiera berkata...

@Mira Adzlia
thanks dear!

dhiera berkata...

@saya-mahu-kahwin
kasut tak sewa kan la yunk.. tapi tak tahu la nanti2 kan~ ngee

dhiera berkata...

@khadijah
yup betul tu. memang plan nak buat dress yg boleh pakai banyak kali pun~

kasih Salina berkata...

cantik dress tu..

Elyn Creation berkata...

ya Allah!! npe la baru prasan dhiera dh review dress reception..

nak copy pic tu bole x? nk letak dlm blog & FB.huhu..

btw, comel juga dhiera letak bunga kat flowy skirt tu :)