Selasa, 1 Januari 2013

Review resepsi: foam banner dan easel

Salam pembuka bicara..


Dari awal lagi, saya memang bercadang nak ada foam banner dan easel dan diletakan dekat guest book corner dan pintu masuk khemah tetamu untuk makan-makan. Macam mana rupa dia?


Inilah rupa dia. Sempat kawan adik saya bergambar dekat sini. Nampak kan dekat tepi ada meja buku tetamu dan tempat letak hadiah.



Dekat foam, saya ada letakkan penghargaan untuk semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. Ada juga letak gambar mak dan ayah kami suami isteri.




Saya rumuskan disini apa yang saya tulis.
1. Juruvideo: Anwar Artwork
2. Jurufoto: Fahmi Zuruugambar
3. MUA: Lia Capcricon
4. Busana: Elyn Creation
5. Pelamin dan hiasan: DIY by Dhiera & Family
6. Kad kahwin dan bahan bercetak: Inkduztry Studio
7. Handbouquet: Renee Meow Wedding Work
8. Khemah: Syarikat Kg Tengah & Syarikat Hj Leman
9. Juruacara: Husin & Sahar Entertainment
10. Kompang: Pasukan Kompang
11. Makanan & rewang: Persatuan Rakan Masjid & Masyarakat Kg Tengah


Bawah tu hanyalah ucapan terima kasih dan penghargaan. Bawah ni gambar yang OV saya ambil.



Foam banner ni saya letak di atas easel. Oh, easel ini dibuka untuk disewa.




Saya tempah foam banner ni dengan vendor yang sama saya print kad kahwin. Price tak ingatlah berapa tapi  ukuran dia 3 kaki x 4 kaki kalau tak silap.


xoxo

6 ulasan:

My Life's Journey berkata...

Cantik dear .. umi pulak tak sempat nak bergambar dengana props umi ..dengan banting pun lupa hihi

umi datang nak ucapkan selamat tahun baru buat dear sekeluarga (^_^)

Liyana Ahmad berkata...

salam..boleh tau easel ni beli/buat sndri ye?bli kt mne?

Shizan Syafik berkata...

dulu ada cite2 nak buat jugak.. tapi last2 hampeh.. banyak benda lain nak settle terus lupa..

dhiera berkata...

@My Life's Journey
selamat tahun baru umi!!
tapi masa tunang dulu umi ada jugak kenangan dengan prop. huhu

dhiera berkata...

@Liyana Ahmad
kita cari dekat mudah. tapi easel ni kita ada sewakan juga kalau berminat nak sewa la. besok memang kita akan update entri pasal sewa easel ni~

dhiera berkata...

@Shizan Syafik
bile banyak menda nak buat memang ada je yang terlupe kan?