Jumaat, 28 Oktober 2011

E-day prep: Cadar dan hiasan bilik

Salam pembuka bicara...

Update mengenai checklist yang kedua. Owh, ya. Entri intip-intip semalam saya reveal besok ye~ he

Kalau tengok point kedua pada checklist e-day saya adalah cadar dan hiasan bilik. Kenapa cadar? Dan kalau perasan saya tak ada tulis mini pelamin pun.

Ini sebab pada fikiran saya macam kurang berbaloi buat mini pelamin sebab saya keluarkan duit untuk pelamin tapi pakai sehari. Walaupun boleh DIY. Jadi saya decide untuk buat acara sarung cincin dalam bilik je. Rasanya bilik saya cukup selesa untuk buat acara sarung cincin semua ni. Kalau nak DIY pelamin, saya perlu spend masa dan tenaga. Kalau bilik guna yang sedia ada sahaja. Sekurang-kurangnya boleh bagi gambaran pada bakal mother-in-law (MIL) macam mana bilik bakal menantu dia ni. hek. Sangat poyo kot~

Tapi itu lah yang saya fikirkan.

Untuk hiasan pula, tak banyak yang saya nak hias. Cuma saya nak letak bunga di meja solek. Cadar dah beli yang baru. Kebetulan, ada sale dekat chester! Nanti story ea. Yang lain tak ada kot. Simple je. Owh, ya. Ada sesiapa tak tahu nama bunga ni? Saya ingat nak beli untuk buat hiasan dekat meja solek.


Saya ada tanya di blog utama saya. Kebanyakanya cakap ini bunga kekwa. Tapi serius, bunga ni kecik je~ Korang tahu tak?

xoxo *hug and kiss*

25 ulasan:

Asfiza berkata...

kalo tnya as..as jwb bunga taik ayam.huhu

tp bunga ni nampak cute lah..wrna tema E-Day dhiera hijau eh?

Caythrine Amanda berkata...

Bla date kawen yunk? :-)

My Life's Journey berkata...

Tak pe dhiera .. apa2 yang dhiera buat mesti yang terbaik daalm hidup hihi :).


Bestnya nak kahwin nie ..umi pulak kene tunda huu ..tak pe, janji happy tengok kwn lain happy :)

Dell berkata...

Dell ta de pun cadar atau bilik pengantin . chaiyok chaiyok !! :D

dhiera berkata...

@ Asfiza : wah, as ni~ bunga taik ayam bukan warna kuning hitam ke?
yezza. warna hijau~

@ Caythrine Amanda : Kahwin tahun depan la.. ini untuk tunang~

@ Umi : tunda bila? kita pun belum nak kahwin lagi. he

@ Dell : dell, ni cadar tunang~ hahaha

Asfiza berkata...

hehe...bunga apa ek?cuba google.
wahh..tema wane hijau..kompom cantik sbb jrg org buat wane hijau..sgt sweet :D nanti upload gmbr cepat2 tau..;)

dhiera berkata...

tak tahu la as~ nak google kena try and error nama ye~ hek. alasan orang malas. hahaha

yke? orait dear.. ada 23 hari lagi ni~

Asfiza berkata...

as buat 1 entry khas untuk dhiera pasal bunga tu :)

Siapa-siapa pon boleh berkata...

hi dhiera~~ i dh follow u~ i rase kalo u nye theme hijau better color bunga bagi color lain. nnt dlm gamba br nmpk contra. kalo u tgk kt blog i, kaler baju pink soft, kaler bunga ros merah. bile amek gamba baru nmpk contrast. baru cantik. i suggest kalau theme hijau lembut, amek ros kuning. kalo hijau gelap, amek rose putih~~ :)) just my two cents~~

dhiera berkata...

@ asfiza : thanx as..sangat2 membantu! sayang la dekat as.. muah

@ Siapa-siapa pon boleh : bunga tu bukan untuk handbouquet yunk. tu nak buat hias dekat meja solek. meja solek saya warna dark coklat. sebab tu nak padan kan dgn warna tema~

Asfiza berkata...

hehe...*wink**wink* :)

~ NANA ~ berkata...

tu bunga button moms or dlm bhs melayu bunga butang...dia ada kaler putih,hijau n purple kot...hihi

Siapa-siapa pon boleh berkata...

owh camtu eh~~ heheh so kalo utk bunga kt meja solek mmg seswai laa yg kt entri Asfiza tu. heheh btw i pon tgk entri u tu Asfiza~~

dhiera berkata...

@ ~ NANA ~ : thanx nana~ info yg membantu!

dhiera berkata...

@ Siapa-siapa pon boleh : btw, thanx juga dengan ur opinion tu. hek.. glemer entri as~

Asfiza berkata...

hehehe...fofular sekejap entry mak..haha

Miss Shikin berkata...

hye dhiera sayanggssss
thanks dtg blog ciput kikin...
salam perkenalan juga....b2b dari mana ye dear? :)

dhiera berkata...

@ Miss Shikin : hai kikin... comel la nama ni.

b2b dari selangor. kamu?

amani.. berkata...

haii dhiera.....nk btunang dh ye...takpe takde mini pelamin pun simple is the best..anyway hepi preps dear all the best to you..:)

nia berkata...

nasib baik nana beritahu. saya nak jek tolong jawab baby kekwa :p mesti canntiikk bilek kamuu ni. ♥

Miss Ika berkata...

dulu masa saya tunang pon just sarung cincin dalam bilik.
still nice. ehehe

gud luck to you. :)

Siapa-siapa pon boleh berkata...

dhiera, u pon dari selangor? i pon selangor jugak~~ tapi keje kerteh~ hehe. eh kalau u blom ade MUA lg utk e-day ni, tgk2 page i. ade yg recommended gak la. tapi i blom berkesempatan nk book dorg utk my wed day. pasal tarikh tetap tade lg. tp dgr dari my friends sume kate mmg best! try laa~~

dhiera berkata...

@ amani.. : hai, amani~ thanx dear.

@ nia : memang nampak macam kekwa tapi versi kecik2 kan?

@ Miss Ika : yke ika? dah upload pict tunang belum?

@ Siapa-siapa pon boleh : ooo...really? nanti boleh lah tengok2. tak pakai untuk e-day pun w-day ad lagi~ hek

ctk berkata...

selalunyer sarung cincin tu kat bilik je..pikir yang ley jimat je dhiera..hihi

dhiera berkata...

thanx ct~ tu la, dlm bilik lg molek kot kn? he. malu nak keluar2.. gedix