Rabu, 7 November 2012

Persiapan bertandang: Fitting baju bertandang

Salam pembuka bicara...


Walaupun dah kahwin 2 bulan, saya masih lagi merasa jadi pengantin. Kali ni, majlis bertandang dekat rumah hubby. Kononnya nak bagi treaser je dekat korang. Tapi tak tahu bila plak akan tulis nanti kan.



Muka comot. Lepas kerja terus datang sini. Sebenarnya, baju ni menang contest "Cinta Kami" dari Miszalya Boutique. Alhamdulillah, setiap majlis ada dapat hadiah. Ini lah first time saya pergi Miszalya Boutique. Sebelum ni, discuss dalam FB je boleh? Dan hasilnya, sangat memuaskan. Really love this dress. Tangkap gambar pakai hp kamera je. Tak cantik bila gelap. Huhu. Masa ni dah nak salin baju. Tudung dengan veil dah bukak dah.



Naseb baby bump tak nampak lagi. Lagipun, perut tu melonjong ke bawah. Tak ada la nampak sangat. Baju saya tak siap habis beading lagi. Beading dekat tangan pun tak ada lagi. Beading dekat baju hubby pun tak siap lagi. Beading dekat bahagian bahu dengan poket. Tailor akak tu tersalah buat kan warna baju. Nasib baik boleh matching lagi kedua-dua warna ni. Veil saya pun akak tu buat warna macam baju hubby. Tak adalah nampak pelik sangat. Alhamdulillah.



Pengalaman baru bagi kedua-dua majlis. Masa majlis dekat rumah saya, kami berdua je. Sekarang majlis bertandang, kami bertiga plak. Untung baby dapat merasa naik pelamin dalam perut lagi. Hehe. Saya minta korang doakan saya supaya sihat masa hari langsung ye.


xoxo

16 ulasan:

Cik Puan Tqah berkata...

wa.. igtkan da bertandang.. bestnye jd pgntn lagi.. feeling pgntn br leh g honeymoon lagi..hihi

S.n.Fariza berkata...

wow.. cntik baju..
untung baby kan :))

CikNana berkata...

cantik lah..:)

MrS dOdOt_ShyG berkata...

congrats dhiera!! dh jd m2b.. hehehe.. :)) semoge sumenye berjalan dgn lancar.. semoge dhiera dn beby sntiase shat.. amin.. :))

cik mah berkata...

ala2...seronoknyer bby pun naik pelamin sklai..cntik bj..bnyak beading...

Diyana berkata...

jaga diri baik2 ya masa kenduri nanti...
bestnya naik pelamin b'tiga (^_^)

Kasih Salina berkata...

salam dhiera..bape bulan dah pregnant..bunting pelamin ye..tahniah n jaga baby elok2 ye..

Dell berkata...

wah, dhiera bunting pelamin jugak ! congrats dear . cantek giler baju. =) dark blue kan ?

Shizan Syafik berkata...

insyaALLAH.. semoga selamat semuanya

orked violet berkata...

dhiera!! kene share tips nih! hehehhe
officemate ade yg da kawen xdapat2 baby.mcm2 mende da try

BTW, congratz dear..moge nmpk gojes ber-3 nnti.hehehe

ZIEMA berkata...

Banyaknya beading.. penuh. Cantik sangat! :)

Firuz SR berkata...

Alhamdulillah..Waahh...nak dapat baby dah..Tahniah2

Dhya Surya berkata...

salam kenal...=)
tahniah...

Syaz Rozelt berkata...

cantik bj bertandang..penuh beads..hihi..nyway congratz ye dah selamat kawen!..majlis bertandang cm jauh..kirimkan doa dr jauh je la.. semoga senantiasa berbahagia selaloo =)

missSenget berkata...

awak, dah ade baby..?

tahniah..! hihihi..

Cinta Misteri berkata...

wahhhh...cantik baju bertandang. mergherlip-ngerlip