Rabu, 11 Julai 2012

Idea unik sesuai dijadikan doorgift

Salam pembuka bicara..


Sekarang ni idea glass jar dijadikan doorgift memang sangat disukai ramai. Dari glass jar biasa yang macam jem tu sampai ke spice jar orang cari. Ini salah satu idea yang boleh dipraktikkan lagi-lagi buat yang berbajet besar untuk buah tangan tetamu.


Jem
Lagi murah kalau pandai buat jem sendiri.




Candy rock
Candy rock ni memang sebiji batu. Masukan dalam glass jar confirm orang confius ni boleh makan ke tak. Tapi, orang yang memberi ni memang rock la sebab candy rock ni unik kot!



Madu lebah
Sukanya kalau saya dapat madu lebah ni! Lagi-lagi dapat yang original. Best ye~



Buah-buahan
Bagi buah-buahan memang jimat. Lepas tu masuk dalam glass jar mesti cantik! Tapi kekurangannya, bukan semua buah boleh tahan lama.



Jelly/ Lengkong/ Agar-agar/ Dadih
Yang ni sangat lah jimat!



Mashmellow
Mashmellow ni sedap tapi bukan semua orang suka. Kalau orang tua-tua pada dia pelik.



Kek dalam jar
Ini dah ramai kan yang buat! Terasa macam nak buat jugak yang ini. huhu



Biskut
Saya kahwin masa raya. Biskut mestilah banyak. Hehe



Coklat
Peminat coklat pasti gemarkannya! Bakal pengapit saya la tu yang suka coklat.



Ada sesiapa tak yang berkenan dengan idea di atas? Kalau ada, jemput saya datang taw. Haha


xoxo

29 ulasan:

Rahmah berkata...

cik mah pilih buah..tp bg sebjik terus..hehhee...ok x?

Diyana berkata...

saya mungkin akan bg cookies jugak..
tp bukan dlm jar... hehe dlm plastic je...
boleh?

cik chinta berkata...

kawin lepas gn jar gak. murh je sebalang jatuh 0.95 sen. letak biskut gula kat dalm. smeorg puji comel n praktikal doorgift tu, snn blo guna utk letak mcm2. tadela terbiar gitu je. mak mertua siap susun kat dapo letak bahan2 nk masak. bangge sat. ihiks

ZIEMA berkata...

Ziema pun rasa nak buat macam ni on my wedding nanti.

Jimat and praktikal yeay :)

FY berkata...

semua nya comel2..FY time kawen ari tu bagi kurma

Zila Zainal berkata...

Saya bagi cookiess in jar jugak.. senang kan hehe :D

BIE berkata...

kalau bie jadi guest.. tentunya i'll be happy dapat jar yang berisi cekelat tu... yeay!

iedaurora berkata...

Minggu lepas pegi nilai, jar bulat tu murah gile kat kedai THANX U, terus borong untuk my wedding di JB nanti tapi belum ade idea nak letak ape ^_^

My Life's Journey berkata...

wahhhhhh semuanya cute2 n menarik la dear (^_^)

miszatie berkata...

say yes to cookies n marshmallow!!..hik3..
cake in jar mahal yg amat dah survey..T_T
idea asal nak bt yg tu la..sob3

S.n.Fariza berkata...

COMEL2 kan. :))

choclairissa@intan marliana berkata...

suke sgt doorgift comel2 ni semua..confirm kalau dpt jar tu saye xmkn isi dlmnye..hehe :)

Deqla manjew berkata...

tak lama je tu dah nk kawen kan...tahniah ya...

Cik Saila berkata...

semuanya yummy! rasa nak bg semua je kat tetamu..xpun bg tetamu pilih..hehehe.. Saya bg kacang dalam jar :))

Apple Pink berkata...

haha, nk coklat k.. 100 + 20 = 120% vote for coklat.. :p

Apple Pink berkata...

vote for coklat :p 120% like

Nurul Akmal berkata...

Semuanya cantik2..

Juliet_iRa~" berkata...

laaaa igt k.dhiera y nak buat :P

meazrynn berkata...

salam.

comel2 semuanya..bley la amik sikit idea dari sini utk wedding sy nanti..thanks ye..:)

jemput jengah blog sy juge..:)

Wen berkata...

comel comel blako.. nak tiru sini hehe

Hanan Haifa berkata...

akak ade konsep door gift terbaharu.. cewahh terbaharu la sgt ye dak.. bulehla kot.. hihi

-akak nak tumpang iklan sikit ye TT-

Salam to blogger sume ^___^

mencari cari doorgift utk majlis kenduri kahwin mahupun jamuan keraian anda? cuba lawati blogspot Ananaifa di waffle-comel-ananaifa.blogspot.com dan sekiranya berminat dengan tawaran kami, bolehlah proceed for next action ya!

//Jazakallah//

haifa berkata...

@cik chinta

aslm kak.. balang tu ada link x kat mana bole dpt? sy kira nak jgk mcm ni..

Nurul Hidayah berkata...

salam...mane nak beli jar kecik2 tu in bulk ye?

dhiera berkata...

@Nurul Hidayah
boleh try dekat GM klang. ada jugak kedai-kedai kek yang jual

Tanpa Nama berkata...

Kedai kami ada jual
Small Garden Wedding Decoration di bandar botanic Klang. Boleh datang guna waze. 0123423477

Me mYsElf berkata...

Kedai kami ada jual botol kaca yang murah dan banyak pilihan. Kunjungilah kedai Small Garden Wedding Decoration di Bandar Botanic Klang 0123423477

fazliana berkata...

cantik la..bole dpt idea tiru idea cni..mnx izin ya..tq

Tanpa Nama berkata...

Salam. Saya jual peanut candy, sesuai dijadikan wedding doorgift atau apa2 occassion. Perisa barley (paling popular), coffee dan sesame. Rm25 sekilo. COD sekitar putrajaya. Boleh hubungi saya untuk harga diskaun 0195498859 reen

Tanpa Nama berkata...

Leh x bagi gambar contoh...tgh survey doorgift... Balang to bli kat mana ya...tq...
Fb azlina dan fizuan