Rabu, 26 September 2012

[Update] Madu dijadikan masker!

Salam pembuka bicara...


Dari entri lepas [klik sini], ramai yang tanya macam mana nak apply madu tu dekat muka.


1. Madu ni guna sebagai masker. MUA yang cadangkan pakai madu. Kemudian, saya cari rasional nak guna madu ni, maka terjumpa lah madu ni boleh kecutkan jerawat dan bagi muka nampak berseri.

2. Ada juga terbaca, madu campur dengan limau boleh kurangkan jerawat yang keluar dekat muka. Cuba la korang google pasal ni.

3. Saya pakai madu ni lebih kurang 30 minit. Tapi kadang-kadang pakai lama juga.

4. Lepas pakai teruslah cuci. Muka rasa sangat tegang.

5. Last sekali, ianya sangat menjimatkan.


[Update]
Kalau boleh, cari madu asli. Saya pakai madu asli. Biasanya dekat pasar malam ada jual. Tapi tak tahu la pasar malam tempat korang. Madu ni just calit-calit je dekat muka. Selamat mencuba!


xoxo

9 ulasan:

Diyana berkata...

amek madu tu.. then just calit2 dekat muka je kan??

Mira Adzlia berkata...

nk try la nti

Zimie berkata...

dhiera! zimie pun guna masker madu. best gak pakai. dalam sebulan dua before kawen da try pakai. kulit muka rasa lembut je kan. bestttt. tapi madu tu zimie campur tablet ape ntah (lupa dah) hihi kalo ingat nanti zimie bagitau.

MiSsJue berkata...

Oo Hee..terjawab juga soalan sya..ingatkan awak ignore jek hr tu..hee..thanks dear! ;)

Zila Zainal berkata...

yang risaunya kalau beli madu kat supermarket, takut madu tu campur dgn gula. haihh...

ada mokhtar berkata...

thanks dear ;)

Mr and Ms bOZhiCkA berkata...

Mcm bestt je..nak cubalah...dhiera beli madu original or madu yg dh di botolkan kat supermarket tu?

~♥ iella ♥~ berkata...

huhu..kena try nie.. Muka pun dah rasa cm x cakang lagi...sedih

Wen berkata...

hi dhiera!!!! hehe long time no comment on ur blog. rindu pla. hehe. Well madu ye? a'ah kat tg malim punye pasar malam tu memang namapk madu ade kena jual tp.. x beli.. hee pintar kan aku?