Selasa, 27 Mac 2012

Inspirasi baju resepsi

Salam pembuka bicara..


Hai semua. Budak chipsmore datang update hari ni. hehe. Ampun reader (ada ke?) dah lama tak update kan.


Wedding progress macam mana? Saya? Banyak!! Yeay.. Sekarang ni fokus pada honeymoon sebab yang lain kebanyakannya dah setel. Puasa nanti boleh goyang kaki. Habis puasa terus kahwin! Yippie.. Excited kemain.


Ok, berbalik pada entri update pantas minggu lepas. Saya dah cerita pasal centrepiece. [tekan sini]. Point kedua adalah baju sanding seperti dalam entri ini.


Saya dah beli kain baju untuk baju resepsi awal tahun hari tu. [entri ini]. Masa ini design dah fixed. Tak nak tukar-tukar malah saya sendiri dah stop dari survey-survey design dan tak beli dah Persona Pengantin. Hanya beli Ratu Sehari sahaja. Sekali tu design yang saya suka hampir sama pulak dengan design baju resepsi cousin. Huarghh.. Dah nanges sebab tak mahu sama. Mak pujuk kata tak sama lah. Lain dekat bahu. Tapi saya insist nak tukar design. (Baru teringat nak update pasal vendor wedding dia. Sorry!)


Ini lah baju resepsi sepupu saya.




Sepupu saya yang tinggi bukan husband dia yang rendah ye. Sepupu saya sangat tinggi. Kahwin pakai heels lagi.


Sebab tak mahu sama, saya mulakan misi pencarian design baru. Beberapa design telah di "top list" kan. Akhirnya, saya mengambil design ini sebagai inspirasi.




Diubah suai ikut saya yang renek renek ini. Kain juga saya telah hantar dua minggu yang lepas. Yang pasti saya tak sabar dengan hasilnya dan rupanya. Rasanya design ni lagi sesuai untuk dipadan dengan veil yang saya menang hari tu. Saya request veil macam mana? Ala, lupe entri stunning me by qaseh elyn tu? [klik sini]


Macam mana pun baju kita, yang penting kita suka dan kita rasa cantik dan selesa. Kata orang abaikan melainkan kata-kata orang yang terdekat dan boleh dipercayai sahaja. Sebab bisik-bisik orang tu cemburu. Kata tulus ikhlas pasti dari mak kita. Bila mak pun suka, kita lagi-lagilah suka!




Ya Allah, kau jadikanlah bakal suamiku seorang yang taat, patuh akan perintahmu. Jika tidak, kau kuatkanlah diriku untuk sentiasa berada di sampingnya,menegur kekhilafan, menjadi sayap kiri perjuangan ke arah jalan yg diredhaiMu ya Allah. Jadikanlah cinta kami cinta yang engkau redhai, cinta yang akan lebih mendekatkan diri kami kepadaMU.




aminn..



xoxo

20 ulasan:

My Life's Journey berkata...

Dhiera cayanggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg ..ya ampun lama bena dear ni tak update .. lama dah tak baca entri tau ..


wahhh bestnya entri ni ..cantik baju yang dear pilih ..suke2 ..umi tak buat baju .. buat baju akad je .. karang baju jdi mcm baju tunang ..tak pakai hihi ..

tak sabar nak tegok dhiera kawin mesti best .. chayokkk chayookkk!!

ZIEMA berkata...

Tulah kan kalau boleh baju tu tak nak sama langsung dengan orang lain hehe :)

Tapi cantik la design dress tu.

Miss Ika berkata...

Dua-dua design pun cantik.
But I like yang first one the most. Hehe

akudidi berkata...

masih ade yg menanti2 nak komen entry dhiera ni.hehehe.nnt tempek ek baju tawen..yg design bawah chantek..jeles!

ada mokhtar berkata...

confirm gorgeous hasilnye ni .. :)

Juliet_iRa~" berkata...

cantikkkkkkk!

hee..

xsbr nk tgk k.dhiera kawin..ngeee

ira lmbt lagi..hee..xready..haha ;p

nk bjalan puas2 dl..kekeke ;p

pss : jgn ubah design dah ea..haha

Juliet_iRa~" berkata...

k.dhiera jgn lupa like!wuuu ;p

ctzainal berkata...

lawa kaler baju sepupu dhiera. i like.

hope baju dhiera will turn out well. :)

Tanpa Nama berkata...

gudluck dhiera ! insyAllah cntik.amin.
dont worry k!

-fatin ismail-

dhiera berkata...

@My Life's Journey
umi!!! kite rindu umi. tak berkesempatan nak baca entri-entri umi lagi. blogwalking secara slow ni~ pasti akan datang.

umi, yang penting pakai baju asa majlis nanti. hehehe

dhiera berkata...

@ZIEMA
boleh kalau sama tapi jangan sama dengan orang terdekat kite kot.. hehehe

dhiera berkata...

@Miss Ika
yang pertama tu memang cantik~ tapi kite tak nak la ikut style cousin jugak.. wuwuwu

dhiera berkata...

@akudidi
didi ke salah seorang ye.. hug didi~

dhiera berkata...

@ada mokhtar
hopefully ada~

dhiera berkata...

@Juliet_iRa~"
ira, akak dah like. hehehe... insyaallah tak akan ubah design dah. malas dah nak fikir. dah kawen lagi best kot nak enjoy. hehe

dhiera berkata...

@ctzainal
hijau delima~ cantik..

dhiera berkata...

@Tanpa Nama
fatin sangat supportive. *hug*
insyaallah~ yakin!

Just^me berkata...

gambar baju yang kanan tu cantik! kalau dh decide, baik tak pyh survey2 dh... hehe ikut pengalaman sendiri bila semua dh setel, jgn tgk pilihan lain nnt mulaa laa mcm2 nak tambah =)

~ a for ana ~ berkata...

ana vote yg sebelah kanan tu! cantik!

choclairissa @ intan marliana berkata...

wahh harap2 kali ni xdela cousin dhiera yg bace blog ni n curik inspirasi dhiera :)