Khamis, 22 Mac 2012

DIY centrepiece

Salam pembuka bicara..


Dah macam chipsmore dah kejap ada kejap tak ada. Sesungguhnya mood untuk prepare dan bercerita details pasal kahwin memang lari. Kenapa ea? Macam tak excited pun ada? Rasa benci pun ada... Adoyai!


Seperti yang dijanjikan, mari-mari dengar pasal centrepiece saya yang tahapehape. Owh, DIY la sangat kan. Eh, sebenarnya centrepiece ni sama je dengan centrepiece orang lain. Yang bezanya adalah ...... Masih ingat bunga ini?


cara nak buatnya. klik sini


Bunga ni saya buat banyak-banyak untuk letak dekat pelamin DIY saya tu. Bukan setakat itu sahaja, handbouquet pun buat guna ini.




Hiasan pada hantaran pun guna bunga ini.




Nampak kan banyak sekali. Nak buang memang sangat sayang la. Jadinya, saya buat centrepiece walaupun saya tahu lari dari warna tema. Majlis saya kan? Ada saya kesah.. lalalala...


Inspirasi untuk centrepiece ini adalah dari gambar ini.




Macam mana hasilnya? Sabar ye. Eh, perlu treaser ke?? Malas lah.. kahkahkah


xoxo

18 ulasan:

S.n.Fariza berkata...

COMEL :)

My Life's Journey berkata...

Hihi nakal dear ni ..ingat dear nak tunjuk tadi hihi ..wahhh dear selalu menghilang sudah ..dear banyak kerja ke? jaga kesihatan tau ..muahhh ..rindu dhiera

Khairul Nizam berkata...

Cantekla ...sayangla kalau buang ...jual la kat mudah ...ada gak hasil ..hehehehe!

CIK MAY berkata...

rajin..mak CM dah suh stop dah buat bnde2 ni..die kate nnt pnt..

puan.mila berkata...

rinduu...larik! :P

fyna berkata...

cantik! rajin buat =)

fatinfaqhtee berkata...

rindu u. lama hilang.
busy ya ? gudluck u !

Diyana berkata...

b4 this mmg agak pening & runsing pikir cmne nk hias dulang hntaran dgn tissue paper flower...but, this entry dh bg sy 1 idea.....great~
thanks~

dhiera berkata...

@S.n.Fariza
kan~

dhiera berkata...

@My Life's Journey
umi sayang~ masih berjinak-jinak untuk biasa kan diri dgn perubahan time management dan keadaan sekarang~

dhiera berkata...

@Khairul Nizam
jual kat nizam la~ hehehe

dhiera berkata...

@CIK MAY
mak kite tak kesah. yg penting kite suka dan dia pun suka~

dhiera berkata...

@puan.mila
rindu jugak~

dhiera berkata...

@fyna
thanx fyna~

dhiera berkata...

@fatinfaqhtee
rindu fatin jugak~ dah lama tak ke blog fatin..

dhiera berkata...

@Diyana
really? memang harap sangat dapat membantu ramai lagi orang~

good luck dear!

iedaurora berkata...

ieda guna tisu paper untuk bunga pahar, untuk hantaran entah le rase macam tak confiden nak buat...

dhiera berkata...

@iedaurora
mesti cantik hasil tangan ieda ni~ wiwit