Khamis, 16 Mei 2013

DIY Cake Stand

Salam pembuka bicara..


Dhiera kembali! Maaf. Agak busy dengan bisnes kecilan yang baru di buka.


Hari ini saya nak share macam mana nak DIY cake stand. Sebenarnya jumpa semasa google-google suatu ketika dahulu dan save dalam pdf file. Lepas tu, try buka balik website ni dah not found la pula. Jadi, no kredit la kepada pemilik asal sebab dah tak ada link.


Apa yang diperlukan ialah:



A candle holder (tak jumpa warna putih, silalah spray warna apa pun)
A plate
Glue


Macam mana nak buat stand dia?

Sapu gam pada candle holder. Letak gam di kawasan yang nak dilekatkan dengan pinggan.



Sapu juga di pinggan untuk memberi daya tahan kepada cake stand kita.



Kemudian, lekatkan! Dan biarkan kering.



Then, an adorable cake stand for next to nothing! Taraaaa...



Senang je kan? Selamat mencuba!


xoxo

9 ulasan:

S.n.Fariza berkata...

good idea. tq

oshinz berkata...

kalau rajin boleh buat ni. tapi tak rajin.. hehe.

Deqla Manjew berkata...

wahh.. simple but nice...

Nursaila Norman berkata...

memang cantik :)

Wani berkata...

wah..cake stand kalau nak beli yang cantik pun mahal..ni jimat betul ni! tq dhiera!!

4weddingku Blog berkata...

This is one smart idea. I have featured you in my BLOG with proper credit.

http://4weddingku.blogspot.com

Cik (Puan) Fizza Lovalova berkata...

wahh best2!! hihi

gud idea :)

~ NANA ~ berkata...

wahhh cantik! good idea

Atie berkata...

tahan ke tu... takut kek berat, plate tu tak tahan pulak atas candle holder tu... huhuhu...