Isnin, 27 Januari 2014

Bahaya kalau aurat tak terjaga masa menyusukan anak

Salam pembuka bicara...


Alkisah, saya ternampak seorang ibu yang mempunyai niat murni untuk menyusukan anak. Beliau menggunakan selendang untuk menutupi bahagian atas yang akan terdedah bila baju diangkat. Tapi sayang, mungkin beliau tak sedar yang atas bertutup, yang bawah terbuka la pula aurat nya.


Jadi, terpanggil lah untuk berkongsi supaya ramai kawan-kawan yang menyusu menjaga aurat sepenuhnya. Bukan bahaya apa, kita ni berusaha nak menjaga semua aurat kita yang hak si suami kita tu.


Lepas tu, ada juga yang share dia menyusu anak dalam fitting room.


Ok. Sila bayangkan korang pergi shopping mall dah excited pilih-pilih baju ni, sekali tu nak test la baju tu ngam ke tak dekat badan. Fitting room yang dekat dengan korang ada 1 je. Korang pun dok tunggu la orang yang dalam fitting room tu nak keluar. Ala, cuba baju sekejap je kan? Tapi tunggu punya tunggu, orang kat dalam tak keluar-keluar pun. Korang pun mood nak shopping dah ke laut. Rupanya, orang yang berada dalam fitting room tu tengah menyusukan anak dia.


Agak-agak apa perasaan korang? Dari excited shopping dah jadi mood swing pula. Tambah lagi rasa geram sebab memikirkan si ibu yang menyusu anak tadi mempunyai rasa sellfish sebab pelaburan memiliki nursing cover pun berkira tapi lebih suka menyusahkan orang lain.


Sebagai manusia, kita nak orang rasa senang dengan kita. Jadi, kita sendiri perlulah buat orang lain rasa senang dengan kita bukan?




Dengan menggunakan Nursing Cover ni:-

  • Si isteri yakin selesa menyusu di tempat awam tanpa risaukan aurat terdedah
  • Tak buat orang lain tertunggu-tunggu bila kita menyusu di dalam fitting room
  • Tak payah lagi nak menyusu anak dalam fitting room
  • Si suami ternyata seorang yang gagah perkasa kerana menjaga aurat si isteri yang merupakan hak beliau

Yang penting sekali, si anak pun kenyang dan gembira!!


-------------------------------------------------
Apa kata mereka yang dah cuba Nursing Cover?
=================================
"Saya rasa selesa pakai nursing cover ni. Tak payah nak cari tempat selamat menyusu. Guna selendang kena betul-betul kan kalau jatuh" (Nora, JB)
"Saya gunakan nursing cover pada anak saya. Memang menyenangkan saya ketika di tempat ramai n saya tak perlu tercari-cari bilik penyusuan. Susu anak susu juga, aurat kite kena jaga juge" (Suriani, KK)
Inilah sebahagian kata-kata pelanggan yang membeli daripada Diraz Mom Store


------------------------------------------------
 Macam mana nak dapatkan Nursing Cover ni?
================================


atau 

Korang boleh ke website: http://goo.gl/nUJO6W


Happy breastfeeding korang! Jom support breastaurant!


p/s: Agen diperlukan. Boleh PM ye.


xoxo

2 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum awak. nice sharing. thanks bagi link website. sheila memang tercari nursing cover ni. nak prepare barang sebelum baby keluar. salam perkenalan dan sheila follow sini ya (",)

Deqla Manjew berkata...

bgs nih.. mmg penting utk wanita islam, lagi2 yg bertudung tu..